

Chicken tikki masala
DET SKAL DU BRUGE
- 500 g kylling i strimler
KRYDDERMARINADE
- 3 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- 2 dl græsk yoghurt
- saft af 1 limefrugt
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 3 tsk. garam masala
- 2 tsk. salt
TILBEHØR
- 4 dl ris
FLØDESAUCE
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- smør til stegning
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 3 dl hønsebouillon
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ dl piskefløde
TIL SERVERING
- 1 håndfuld mandler
- 1 håndfuld bredbladet persille
TIP: Marinér kyllingen dagen forinden, så du nemt og hurtigt kan tilberede aftensmaden dagen efter.
1. KRYDDERMARINADE: Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienser til marinaden sammen.
2. Vend kyllingestrimlerne i marinaden. Lad dem trække i mindst 1 time i køleskabet eller gerne op til 1 døgn.
3. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.
4. Tænd ovnen på 250°. Læg kyllingestrimler og marinade i et ovnfast fad. Steg det i ovnen i ca. 15 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt og toppen gylden.
5. FLØDESAUCE: Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler fint, og tilsæt dem sammen med tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op og derefter simre i 5 minutter, inden den marinerede kylling vendes i. Varm retten godt igennem, og tilsæt fløden. Lad retten simre videre i et par minutter.
6. SERVERING: Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille fint. Servér chicken tikka masala med ris og et drys mandler og persille.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Græskar-risotto med salvie og pinjekerner – Få opskriften her
Tirsdag: Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost – Få opskriften her
Onsdag: Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola – Få opskriften her
