Chicken tikki masala
Aftensmad

Chicken tikki masala

af Emma Martiny 14. februar 2022
Foto: Nina Malling
Sæt tænderne i en farverig indisk nyklassiker, der er sprængfyldt med varme krydderier. Her får du opskriften på chicken tikki masala
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kylling i strimler

KRYDDERMARINADE

  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 2 dl græsk yoghurt
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 tsk. garam masala
  • 2 tsk. salt

TILBEHØR

  • 4 dl ris

FLØDESAUCE

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • smør til stegning
  • 70 g koncentreret tomatpuré 
  • 3 dl hønsebouillon 
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ dl piskefløde

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld bredbladet persille

TIP: Marinér kyllingen dagen forinden, så du nemt og hurtigt kan tilberede aftensmaden dagen efter.

 

1. KRYDDERMARINADE: Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienser til marinaden sammen.

 

2. Vend kyllingestrimlerne i marinaden. Lad dem trække i mindst 1 time i køleskabet eller gerne op til 1 døgn.

 

3. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.

 

4. Tænd ovnen på 250°. Læg kyllingestrimler og marinade i et ovnfast fad. Steg det i ovnen i ca. 15 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt og toppen gylden.

 

5. FLØDESAUCE: Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler fint, og tilsæt dem sammen med tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op og derefter simre i 5 minutter, inden den marinerede kylling vendes i. Varm retten godt igennem, og tilsæt fløden. Lad retten simre videre i et par minutter.

 

6. SERVERING: Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille fint. Servér chicken tikka masala med ris og et drys mandler og persille.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græskar-risotto med salvie og pinjekerner – Få opskriften her

Tirsdag: Fiskefrikadeller med ovnkartofler og appelsinråkost – Få opskriften her

Onsdag: Lun linsesalat med pære, bacon og gorgonzola – Få opskriften her

Fredag: Pulled chili con carne – Få opskriften her