cannelloni med spinat
Aftensmad

Cannelloni med spinat og ricotta

af Timm Vladimir 22. april 2021
Foto: Columbus Leth
Comfortfood, når det er allerbedst - og så passer den sig selv i ovnen. Her får du opskriften på cannelloni med spinat og ricotta
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

Cannelloni

  • 1 pakke friske lasagneplader
  • 1-2 kugler mozzarella
  • Frisk basilikum

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 250 g cherrytomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. friskhakkede basilikumblade

Ricotta-spinat-fyld

  • 250 g frisk spinat
  • 2 skalotteløg
  • 250 g ricotta
  • 4 spsk. rasp
  • Saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 35 g friskrevet parmesan
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 knsp. friskrevet muskatnød

Opskrift - sådan laver du cannelloni med spinat og ricotta

1. TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en lille gryde. Skyl og halvér tomaterne, og lad dem koge med i gryden sammen med hakkede tomater og balsamico. Lad det koge en smule ind, og smag til med salt, peber og basilikum.

 

2. RICOTTA-SPINAT-FYLD: Bring lidt vand i kog i bunden af en stor gryde. Skyl spinaten, og damp den i gryden, til den falder sammen. Tag spinaten op, og pres overskydende væske fra. Hak spinaten fint. Pil og hak skalotteløg, og rør dem sammen med spinat, ricotta, rasp, citronsaft, fintrevet citronskal og parmesan. Smag til med salt, peber og muskatnød.

 

3. Tænd ovnen på 225°. Fordel lidt tomatsauce i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg lidt fyld på en lasagneplade, og rul den sammen. Læg den i fadet, og gentag processen, til alt fyldet er brugt. Hæld den sidste tomatsauce over pastarullerne, og top med skiver af mozzarella. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til osten er gylden. Pynt med frisk basilikum, og servér evt. med en grøn salat.

 

PRØV OGSÅ: Pizza med ricotta og parmaskinke

Andre lækre opskrifter