Aftensmad

Bygotto med rødbeder og friske krydderurter

af Timm Vladimir 17. august 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter med ægte julesmag Her får du opskriften på bygotto med rødbeder og friske krydderurter

INGREDIENSER

  • 200 g perlebyg
  • ½ l bouillon
  • 1 løg
  • olie til stegning
  • 1 dl piskefløde
  • 2 rødbeder
  • 50 g Vesterhavsost
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • friske krydderurter, f.eks. skovsyre, engsyre eller kørvel

Opskrift - sådan laver du bygotto med rødbeder og friske krydderurter

  1. Kog perlebyggen i bouillon efter anvisningen på pakken. Pil løget, og hak det meget fint. Steg løget i lidt olie på en pande. Hæld den kogte perlebyg på panden, og varm den igennem sammen med løget. Tilsæt fløde, og lad det koge lidt ind.
  2. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern. Vend dem godt rundt med perlebyggen på panden, og varm retten igennem, til rødbederne er varme, men stadig har bid. Tilsæt revet ost og smør.
  3. Smag til med æbleeddike, salt og peber. Pynt med friske krydderurter. Servér evt. med en skål blandet grøn salat.