Bygotto med rødbeder og friske krydderurter til 4 personer
Rødbederne giver bygottoen en flot, rød farve. Perfekt i juletiden!
INGREDIENSER
200 g perlebyg
½ l bouillon
1 løg
olie til stegning
1 dl piskefløde
2 rødbeder
50 g Vesterhavsost
1 spsk. smør
2 spsk. æbleeddike
salt og friskkværnet peber
PYNT
friske krydderurter, f.eks. skovsyre, engsyre eller kørvel
Opskrift - sådan laver du bygotto med rødbeder og friske krydderurter
Kog perlebyggen i bouillon efter anvisningen på pakken. Pil løget, og hak det meget fint. Steg løget i lidt olie på en pande. Hæld den kogte perlebyg på panden, og varm den igennem sammen med løget. Tilsæt fløde, og lad det koge lidt ind. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern. Vend dem godt rundt med perlebyggen på panden, og varm retten igennem, til rødbederne er varme, men stadig har bid. Tilsæt revet ost og smør. Smag til med æbleeddike, salt og peber. Pynt med friske krydderurter. Servér evt. med en skål blandet grøn salat.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Lammerack med krydrede hvide bønner – Få opskriften her
Svinekoteletter med brombærkompot og kartoffelmos – Få opskriften her
Helstegt kylling med gransalt og ovnbagte kartofler – Få opskriften her
Frikadeller med æble, timian og stuvet spidskål – Få opskriften her