
Aftensmad
Opskrift - sådan laver du butterchicken med ris og granatæble
1. Skær kyllingefilet i grove tern. Vend med yoghurt, krydderier og eddike i en skål. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad det trække natten over på køl. 2. SAUCE: Pil og hak løg og hvidløg. Rens chili, og hak den fint. Skræl og riv ingefær. Steg det hele i olie på en dyb pande eller i en gryde. Tilsæt garam masala-pasta. Lad det varme igennem, til krydderierne dufter. Saml blandingen i den ene side af panden, og steg de marinerede kyllingestykker (uden marinade, gem den!) let i den anden side af panden, evt. i lidt mere olie. Tilsæt marinaden fra kyllingestykkerne, fond og tomatpuré. Skyl tomaterne, hak dem fint med en skarp kniv, og lad dem simre med i blandingen i ca. 45 minutter. Tag herefter kyllingestykkerne op, tilsæt mandler, og blend saucen med en stavblender, til den er nogenlunde jævn. Der må godt være stykker af mandler i. Læg kyllingestykkerne tilbage på panden, og tilsæt fløde. Lad saucen simre i 15 minutter, til fløden er reduceret en smule. Rør smør i lige inden servering. 3. SERVERING: Kog ris efter anvisningen på pakken. Servér butterchicken med kogte ris, granatæblekerner, koriander og yoghurt rørt med stødt ingefær, salt og peber. TIP: Garam masalapasta er en indisk krydderiblanding, som fås på glas i velassorterede supermarkeder. PRØV OGSÅ: Butterchicken med naanbrød og raita-dip