Butterchicken med ris og granatæble
Aftensmad

Butterchicken med ris og granatæble

af Timm Vladimir 9. oktober 2018
Foto: Columbus Leth
Butterchicken er en indisk klassiker der smager fantastisk. Det tager godt nok lidt tid at tilberede - men det er det hele værd. Husk, at kyllingen skal trække natten over. Her får du opskriften på butterchicken med ris og granatæble
1 t og 0 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g kyllingebrystfilet
  • 4 dl yoghurt naturel
  • 1½ spsk. stødt gurkemeje
  • 1½ spsk. stødt garam masala
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 3 spsk. æbleeddike

SAUCE

  • 4 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 frisk grøn chili
  • 2 spsk. friskrevet ingefær
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. garam masala-pasta
  • 5 dl hønsefond
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 5 tomater
  • 100 g mandler
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g smør

TIL SERVERING

  • 4 dl basmatiris
  • 1 granatæble
  • frisk koriander
  • 2 dl yoghurt naturel
  • lidt stødt ingefær
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du butterchicken med ris og granatæble

  1. Skær kyllingefilet i grove tern. Vend med yoghurt, krydderier og eddike i en skål. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad det trække natten over på køl.   2. SAUCE: Pil og hak løg og hvidløg. Rens chili, og hak den fint. Skræl og riv ingefær. Steg det hele i olie på en dyb pande eller i en gryde. Tilsæt garam masala-pasta. Lad det varme igennem, til krydderierne dufter. Saml blandingen i den ene side af panden, og steg de marinerede kyllingestykker (uden marinade, gem den!) let i den anden side af panden, evt. i lidt mere olie. Tilsæt marinaden fra kyllingestykkerne, fond og tomatpuré. Skyl tomaterne, hak dem fint med en skarp kniv, og lad dem simre med i blandingen i ca. 45 minutter. Tag herefter kyllingestykkerne op, tilsæt mandler, og blend saucen med en stavblender, til den er nogenlunde jævn. Der må godt være stykker af mandler i. Læg kyllingestykkerne tilbage på panden, og tilsæt fløde. Lad saucen simre i 15 minutter, til fløden er reduceret en smule. Rør smør i lige inden servering.   3. SERVERING: Kog ris efter anvisningen på pakken. Servér butterchicken med kogte ris, granatæblekerner, koriander og yoghurt rørt med stødt ingefær, salt og peber.   TIP: Garam masalapasta er en indisk krydderiblanding, som fås på glas i velassorterede supermarkeder.   PRØV OGSÅ: Butterchicken med naanbrød og raita-dip