Aftensmad

Butterchicken

af Louisa Lorang 25. juni 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er butterchicken. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 100 g græsk yoghurt
  • 1 rød chili med eller uden frø
  • ½ tsk. st. nellike
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse tomater, 400 ml
  • 250 g kyllingekød i terninger
  • 50 g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg i tynde både
  • 2 kardemommekapsler, knuste
  • ½ dl piskefløde

Tilbehør

  • kogte ris
  • plukket koriander

Opskrift - sådan laver du butterchicken

  1. Blend yoghurt, chili, nellike, garam masala, hvidløg og dåsetomater. Hæld saucen over kyllingen, og lad den trække i 10-15 minutter.  
  2. Smelt smør og olie i en dyb pande. Sautér løgene, uden at de tager farve. Hæld kylling og sauce på, og kom kardemomme og fløde i.  
  3. Lad retten simre i 30-40 minutter. Smag til med salt, og servér straks med kogte ris og toppet med koriander.  

TIP: Retten må ikke koge for længe, når først yoghurten er kommet i, den kan nemt skille (det er okay, hvis den skiller lidt).

Andre lækre opskrifter