Butter chicken opskrift med naanbrød og raita-dip
Aftensmad

Butter chicken opskrift med naanbrød og raita-dip

af Emma Martiny. Udgivet første gang 13. september 2018 6. januar 2021
Foto: Winnie Methmann
Butterchicken er en indisk nyklassiker, der smager skønt sammen med en frisk yoghurtdip. Lad gerne kyllingekødet marinere natten over. Her får du opskriften på butterchicken med naanbrød og raita-dip
4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g kyllingebrystfilet
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 25 g smør til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl piskefløde

RAITA-DIP

  • ½ agurk
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 1 lille håndfuld frisk koriander
  • 2½ dl yoghurt naturel
  • salt

TIL SERVERING

  • naan- eller fladbrød
  • frisk koriander

Sådan laver du butter chicken med naanbrød og raita-dip 

  1. Skær kyllingebrystfilet i grove tern.
  2. Pil og riv hvidløg, og skræl og riv ingefær fint. Rør hvidløg og ingefær sammen med yoghurt, citronsaft, gurkemeje, koriander, garam masala, salt og peber i en skål.
  3. Vend kyllingekødet i yoghurtmarinaden, og lad det marinere i mindst 1 time på køl og gerne natten over.
  4. Pil og hak løget fint. Smelt smørret i en gryde, og steg løget let heri.
  5. Fisk kyllingestykkerne op af skålen med en gaffel, og brun dem sammen med løget på panden.
  6. Tilsæt den resterende yoghurtmarinade fra skålen sammen med hakkede tomater og fløde. Lad retten simre i 15 minutter.
  7. Raitadip: Skyl og riv agurken groft, og klem væden fra.
  8. Hak mynte og koriander fint, rør det sammen med revet agurk og yoghurt, og smag til med salt.
  9. Servering: Servér butterchicken sammen med lunede naan- eller fladbrød, plukket koriander og raita-dip.

Tips til butter chicken

  • Hverdagsvenlig butter chicken: Lav marinade og kom kyllingen i aftenen før - så er det lynhurtigt at lave resten af retten dagen efter. 
  • Skift evt. yoghurten ud med græsk yoghurt. Høj fedtprocent = mindre grynet butter chicken. 
  • Brug cayennepeber, hvis retten skal være stærkere!
  • Lav dine egne nemme, lækre naanbrød.
  • Lav dobbelt portion - livet er for kort til ikke at smovse to dage i streg. Indisk har kun godt af en tur i mikroen! Oplagt en søndag, hvor rester på en mandag er guld værd. 

Murgh makhani

Den traditionelle indiske butter chicken har selvfølgelig et mere indisk navn end det engelske. Den er kendt som murgh makhani, og er kendt fra 1950'erne, hvor retten blev opfundet ved et tilfælde, da en rest tandoori kylling blev rørt i en tomat og smør-sovs. 

Indisk mad

De mest populære indiske retter herhjemme er butter chicken, tikka masala og korma. De kan heldigvis alle sammen laves hjemme i eget køkken. Se også denne geniale opskrift på butter chicken!

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Er du på udkig efter flere lækre opskrifter med kylling? Så finder du dem her: