
Det er ikke til at komme udenom - butter chicken smager simpelthen formidabelt. Kast dig ud i det indiske køkken med kyndig vejledning fra opskriften herunder.
Butter chicken: Skær kyllingebrystfilet i grove tern.
Pil og riv hvidløg, og skræl og riv ingefær fint.
Rør hvidløg og ingefær sammen med yoghurt, citronsaft, gurkemeje, koriander, garam masala, salt og peber i en skål.
Vend kyllingekødet i yoghurtmarinaden, og lad det marinere i mindst 1 time på køl og gerne natten over.
Pil og hak løget fint. Smelt smørret i en gryde, og steg løget let heri.
Fisk kyllingestykkerne op af skålen med en gaffel, og brun dem sammen med løget på panden.
Tilsæt den resterende yoghurtmarinade fra skålen sammen med hakkede tomater og fløde. Lad retten simre i 15 minutter.
Raita-dip: Skyl og riv agurken groft, og klem væden fra.
Hak mynte og koriander fint, rør det sammen med revet agurk og yoghurt, og smag til med salt.
Til servering: Servér butterchicken sammen med lunede naan- eller fladbrød, plukket koriander og raita-dip.
Hverdagsvenlig butter chicken: Lav marinade og kom kyllingen i aftenen før - så er det lynhurtigt at lave resten af retten dagen efter.
Skift evt. yoghurten ud med græsk yoghurt. Høj fedtprocent = mindre grynet butter chicken.
Brug cayennepeber, hvis retten skal være stærkere!
Du kan købe naanbrød i supermarkedet, men de smager altså en del bedre, når du bager dem selv - og så er de slet ikke så svære at lave. Prøv for eksempel disse nemme og lækre naanbrød.
Lav dobbelt portion - livet er for kort til ikke at smovse to dage i streg. Indisk har kun godt af en tur i mikroen! Oplagt en søndag, hvor rester på en mandag er guld værd.
Den traditionelle indiske butter chicken har selvfølgelig et mere indisk navn end det engelske. Den går under navnet murgh makhani, og er kendt fra 1950'erne. Dengang blev retten opfundet ved et tilfælde, da en rest tandoori kylling blev rørt i en tomat og smør-sovs.
Du har måske undret dig over, hvorfor retten hedder butter chicken - altså smørkylling - når der kun er 25 gram smør i retten. Svaret er faktisk meget simpelt: Det skyldes, at murgh makhani betyder kylling med smør på indisk.
De mest populære indiske retter herhjemme er butter chicken, tikka masala og korma. De kan heldigvis alle sammen laves hjemme i eget køkken. Er du stadig ikke overbevist? Se også denne opskrift på butter chicken!
I bund og grund minder de to retter temmelig meget om hinanden, men den helt store forskel ligger i, at butter chicken er mere cremet og indeholder mindre tomat end chicken tikka masala. Derudover siges det, at butter chicken er opfundet i Indien, mens chicken tikka masala menes at være kokkereret første gang i England. Retterne har dog dét tilfælles, at de smager krydret på den helt rigtige måde og samtidig er nemme at lave.
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.