
Aftensmad
Blomkålskarry med sprøde kikærter
af Emma Martiny
25. april 2019
Foto: Winnie Methmann
Bagt blomkål og ristede kikærter er et genialt alternativ til kød, fordi du får både smag og masser af protein. Her får du opskriften på blomkålskarry med sprøde kikærter
25 min 4 personer
Tid i alt 45 min
DET SKAL DU BRUGE
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 cm frisk ingefær
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- ½ spsk. rød karrypasta
- 1 spsk. karry
- 1 spsk. garam masala
- 1 bundt frisk koriander
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 140 g koncentreret tomatpuré
- 2 limefrugter
BAGT BLOMKÅL
- 1 blomkål
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
SPRØDE KIKÆRTER
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk. garam masala
TILBEHØR
- 4 dl basmatiris
Opskrift - sådan laver du blomkålskarry med sprøde kikærter
1. Kog ris efter pakkens anvisning. Hold dem varme under låg indtil servering. 2. BAGT BLOMKÅL: Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkål, del den i små buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend blomkålen med halvdelen af olien og salt. 3. SPRØDE KIKÆRTER: Skyl kikærter i en sigte, og tør dem i et rent viskestykke. Fordel dem på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend kikærterne i resten af olien og garam masala. Sæt begge bageplader i ovnen i ca. 25 minutter, til blomkålen er gylden, og kikærterne er sprøde. 4. Pil og hak løg. Pil hvidløg, og skræl ingefær. Riv hvidløg og ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt karrypasta, karrypulver, garam masala, salt og peber. Pluk korianderbladene fra stilkene, og gem bladene til pynt. Hak stilkene groft, og rør dem i gryden. Hæld kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden. Lad retten simre, indtil de bagte blomkålsbuketter kan vendes i gryden. Smag til med salt, peber og friskpresset limesaft. Servér med ris, og drys sprøde kikærter og korianderblade over retten ved servering. TIP: Tilsæt kylling i tern, hvis du ikke kan undvære kød. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Torsk med rustik auberginesauce - Få opskriften her
Tirsdag: Pizza med rødbede og ricotta - Få opskriften her
Torsdag: Pappardellepasta med svampe-ragout - Få opskriften her