Opskrift - sådan laver du blomkålskarry med sprøde kikærter
1. Kog ris efter pakkens anvisning. Hold dem varme under låg indtil servering. 2. BAGT BLOMKÅL: Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkål, del den i små buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend blomkålen med halvdelen af olien og salt. 3. SPRØDE KIKÆRTER: Skyl kikærter i en sigte, og tør dem i et rent viskestykke. Fordel dem på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend kikærterne i resten af olien og garam masala. Sæt begge bageplader i ovnen i ca. 25 minutter, til blomkålen er gylden, og kikærterne er sprøde. 4. Pil og hak løg. Pil hvidløg, og skræl ingefær. Riv hvidløg og ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt karrypasta, karrypulver, garam masala, salt og peber. Pluk korianderbladene fra stilkene, og gem bladene til pynt. Hak stilkene groft, og rør dem i gryden. Hæld kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden. Lad retten simre, indtil de bagte blomkålsbuketter kan vendes i gryden. Smag til med salt, peber og friskpresset limesaft. Servér med ris, og drys sprøde kikærter og korianderblade over retten ved servering.
TIP: Tilsæt kylling i tern, hvis du ikke kan undvære kød.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Torsk med rustik auberginesauce - Få opskriften her
Tirsdag: Pizza med rødbede og ricotta - Få opskriften her
Torsdag: Pappardellepasta med svampe-ragout - Få opskriften her
Fredag: Tagliata med ovnbagte kartofler - Få opskriften her