Blomkålscurry med sprød topping og ris
Aftensmad

Blomkålscurry med sprød topping og ris

af Camilla Biesbjerg Markussen 29. august 2019
Foto: Columbus Leth
Blomkålscurry er mad, hvor der er skruet helt ned for kødet og helt op for grøntsagsindholdet. En rigtig hverdagsgryderet, der smager og mætter godt. Her får du opskriften på blomkålscurry med sprød topping og ris
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 bagekartofler
  • ½ blomkål
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ¼ tsk. stødt chili
  • 2 spsk. olie til stegning
  • Salt og peber
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk (ca. 400 g)
  • 250 g ærter (fra frost)
  • ½ tsk. sukker
  • Saft af ½ citron

SPRØD TOPPING

  • 4 forårsløg
  • 2 æbler
  • 50 g ristede cashewnødder

TILBEHØR

  • 4 dl basmatiris

Opskrift  - sådan laver du blomkålscurry med sprød topping og ris 

  1. Tilbehør: Kog ris efter pakkens anvisning. 
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Rens blomkål, og skær dem i små buketter. Steg løg, hvidløg, karry, koriander og chili i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt kartofler, og steg dem i 2-3 minutter. Tilsæt blomkål, og lad den stege med i 1 minut. Krydr retten med salt og peber, hæld bouillon og kokosmælk over, og lad retten småkoge under låg i ca. 10 minutter. Rør jævnligt i den. Tilsæt ærter, og varm retten igennem i ca. 5 minutter. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
  3. Sprød topping: Rens og snit forårsløg. Hak cashewnødder groft. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Drys toppingen over retten, og servér med de kogte ris.

TIP: Du kan fryse rester af retten ned (uden topping) og varme det i en gryde en anden dag. 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER