blomkålsbøffer
Aftensmad

Blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo

af Emma Martiny 31. august 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Prøv at udskifte hakkebøffen med en sprød og saftig grøntsagsversion lavet med blomkål og butterbeans. Få opskriften på blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo

Blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 1 blomkål  2 løg 1 spsk. olivenolie 1 dåse butterbeans 1 lille håndfuld bredbladet persille salt og friskkværnet peber  
  OVNKARTOFLER 1 kg kartofler 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber  
  AVOCADO-MAYO 1 moden avocado 3 spsk. god mayonnaise  1-2 fed hvidløg saft af ½ citron salt og friskkværnet peber 1 lille håndfuld dild 1 lille håndfuld bredbladet persille   LÆS OGSÅ: Blomkålsbøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh

 

Opskrift - sådan laver du blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo 

  1. Tænd ovnen på 200°. Skær blomkål og løg i tynde skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og sæt bagepladen i ovnen i ca. 15 minutter, indtil blomkål og løg er gyldne.   2. OVNKARTOFLER: Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel kartoffelbådene på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, salt og peber. Bag dem i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.   3. Hæld vandet fra butterbeans, og blend dem med bagt blomkål og løg, persille, salt og peber i en blender til en klistret, stadig grov masse. Form til bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 20 minutter, til de er sprøde.   4. AVOCADO-MAYO: Mos avocadokød, mayonnaise, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber med en stavblender. Tilsæt dild og persille, og blend igen.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Polentapande med svampe og spejlæg – få opskriften her

Tirsdag: Linsesalat med kylling, aubergine og friske figner – få opskriften her

Torsdag: Luksussalat med varmrøget laks – få opskriften her

Fredag: Braiserede svinekæber med rodfrugtmos – få opskriften her