Belugalinser med andebryst - sundt og nærende
Aftensmad

Belugalinser med andebryst

af Susanne Palmqvist 26. april 2022
Foto: Anders Schønnemann
De små sorte perler har fået navnet efter den fine, dyre belugakaviar. Marinér dem lune, og spis dem som tilbehør til et lækkert stykke kød, f.eks. honningstegt andebryst. De har en rigtig fin og næsten sprød konsistens
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1½ sorte beluga- eller små Puy-linser
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 1 gulerod i små terninger
  • 1 lille kvist timian
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 3 dl vand + salt

DRESSING

  • 1 stor tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. solbæreddike
  • 2-3 spsk. olivenolie

ENDVIDERE

  • 2 andebryster
  • salt og kværnet peber
  • et par stilke timian, hakket
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 bdt. nye gulerødder
  • 4 runde rødbeder
  • revet skal og saft af 1
  • økocitron

Sådan laver du belugalinser

  1. Skyl linserne godt. Svits løg, hvidløg, gulerod og timian i olien i et par minutter. Tilsæt linser og vand, og kog dem møre, ca. 20 minutter (urterne bliver sorte, men de giver en god smag). Hæld evt. overskydende vand fra. Pisk dressingen sammen; smag den til, og vend de varme/lune linser i.
  2. Rids skindet på kødet, og gnid med salt, peber og timian. Steg på skindsiden i ca. 5 minutter. Vend, og brun den anden side. Vend kødet, og dryp honning over skindsiden. Sæt brysterne i en 190° varm ovn i ca. 10 minutter.
  3. Kog imens gulerødder og rødbeder møre hver for sig. Gnid skallen af rødbederne, og skær dem i skiver (kolde eller varme). Skær kødet i tykke skiver, og servér med linsesalaten, rødbeder og gulerødder dryppet med citronsaft og olie, og drys af revet citronskal og hakket timian.