

Aftensmad
Bagt torsk med parmaskinke, squash og tomater
af Camilla Biesbjerg Markussen
15. august 2019
Foto: Columbus Leth
Fisk kræver kun kort tilberedningstid og er derfor oplagt at servere på dage, hvor det skal gå lidt stærkt. Her får du opskriften på bagt torsk med parmaskinke, squash og tomater
25 min 4 personer
Tid i alt 45 min
DET SKAL DU BRUGE
- 600 g torskefilet
- 4 skiver parmaskinke
- 400 g squash
- 300 g små tomater (gerne i forskellige farver)
- 1 stort rødløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret oregano
- salt og peber
- 1 dl grøntsagsbouillon
TILBEHØR
- 400 g frisk pasta
TIL SERVERING
- 1 håndfuld kruspersille
Opskrift - sådan laver du bagt torsk med parmaskinke, squash og tomater
1. Tænd ovnen på 200°. Skyl squashen, skær den i tykke skiver, og skær skiverne i kvarter. Skyl tomaterne. Pil rødløget, og skær det i både. Vend grøntsagerne sammen med olie, og krydr med timian, oregano, salt og peber. Fordel grøntsagerne i et ovnfad, hæld bouillon i bunden af fadet, og sæt det i ovnen i 10 minutter. Del torskefileten i 4 portionsstykker, og krydr med salt og peber. Rul hvert stykke torsk ind i parmaskinke. Tag fadet ud af ovnen, og fordel fiskepakkerne oven på grøntsagerne. Sæt fadet tilbage i ovnen, og lad retten stege i yderligere ca. 15 minutter, til skinken er sprød, og fisken deler sig i flager. 2. Tilbehør: Kog pasta efter anvisningen på pakken. 3. Servering: Skyl og hak persille. Drys det over fadet, og servér med frisk pasta. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grøntsagslasagne med hytteost - Få opskriften her
Tirsdag: Burger med oksekød, coleslaw og syltede rødløg - Få opskriften her
Onsdag: Sursød kylling med ris og aspargesbroccoli - Få opskriften her
Fredag: Flæskesteg med persillekartofler og mormorsalat - Få opskriften her