Bagt risotto med svampe og bacon
Tid: 15 minutter. Ovntid: 35-40 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
150 g markchampignoner
1 spsk. olivenolie til stegning
200 g bacontern
150 g risottoris
½ l varm kyllingebouillon
100 g frisk babyspinat
50 g friskrevet parmesan
25 g smør
salt og friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Risotto med gorgonzola og ærteskud
Opskrift - sådan laver du bagt risotto med svampe og bacon
Tænd ovnen på 180°. Pil og hak hvidløg og skalotteløg. Rens champignonerne, skær stokken væk, og hak champignonerne groft. Steg løg og hvidløg klare i olie i en gryde. Tilsæt champignonerne, og steg videre, til de får farve. Tilsæt bacon, og steg den gylden. Fordel risene i en lille bradepande. Hæld varm bouillon over, og fordel svampeblandingen øverst. Dæk bradepanden til med alufolie, og bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til risene er møre, men stadig har en lille smule bid. Tag fadet ud af ovnen. Skyl og tør babyspinat. Bland parmesan og smør i risottoen, og top med spinat. Krydr med salt og peber, og servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Ingefær-kylling med cashewnødder og røde ris – Få opskriften her
Tirsdag: Grov rødbedetærte med gedeost og rødløg – Få opskriften her
Torsdag: Bagt torsk og butternutsquash med hummus og grønkål – Få opskriften her
Fredag: Lammeculotte med pistacienødder og kartoffel-selleri-gratin – Få opskriften her
