bacontærte med løg og soltørrede tomater
Aftensmad

Bacontærte med løg og soltørrede tomater

af Pia Andreassen 2. august 2018
Foto: Martin Tanggaard
Det er helt i orden at springe over hvor gærdet er lavest med hensyn til bunden. Så tager tærten ikke så lang tid at lave - perfekt til travle hverdage. Her får du opskriften på bacontærte med løg og soltørrede tomater
2 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rulle færdigkøbt tærtedej, evt. fuldkorn
  • 150 g bacon i tern
  • 2 mellemstore løg
  • 1 bdt. forårsløg
  • 8 soltørrede tomater i marinade (drænet)
  • 1½ dl fløde
  • 1½ dl revet ost
  • 2 sammenpiskede æg (str. L)
  • 1½ tsk. salt, 3/4 tsk. peber

TILBEHØR

  • Salat af blandede salatblade, squash i tynde skiver, feta, oliven, olivenolie og citronsaft

Opskrift - sådan laver du bacontærte med løg og soltørrede tomater

  1. Varm ovnen op til 180°.    2. Kom dejen i en smurt form og prik den med en gaffel. Forbag bunden i 8 min. i den varme ovn. Steg baconen på en tør pande i ca. 2 min. Tilsæt snittede løg og steg, til de klares. Kom snittede forårsløg og tomater skåret i strimler i panden. Hæld derefter fløde på og lad det småsnurre for svag varme nogle minutter. Tag panden af varmen og rør ost og æg i. Krydr med salt og peber. Lad det afkøle for en kort stund. Fordel fyldet i et jævnt lag i den forbagte tærtebund. Bag tærten, til æggemassen er stivnet og bunden gennembagt, ca. 25 min.    PRØV OGSÅ: Pizza med kartofler og mozzarella