Bacon-medaljoner med svampe og gorgonzola
Aftensmad

Bacon-medaljoner med svampe og gorgonzola

af Gitte Heidi Rasmussen 13. september 2018
Foto: Betina Hastoft
Svinemørbrad er med sin fine smag et af de mest alsidige stykker kød, du kan servere − både til hverdag og fest. Tilbered den nænsomt – så er det både saftigt og mørt. Her får du opskriften på bacon-medaljoner med svampe og gorgonzola
2 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 svinemørbrad
  • 4-6 skiver bacon
  • smør
  • Salt og peber
  • 300 g rensede svampe, f.eks. kantareller, østershatte og bøgehatte
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk timian
  • Persille
  • 75 g gorgonzola

TILBEHØR

  • Kartofler, stegt polenta eller pasta

Opskrift - sådan laver du bacon-medaljoner med svampe og gorgonzola

1. Afpuds mørbraden og skær den i 3-4 cm tykke skiver. Vikl en skive bacon omkring ydersiden af hver medaljon og krydr dem med salt og peber. Brun kødet på begge sider i lidt smør.   2. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Kom svampene ved kødet sammen med hakket hvidløg og timian og lad det hele stege i 6-8 min. ved middelvarme, til kødet er stegt, og svampene gyldne.   3. Drys retten med hakket persille og læg skiver af gorgonzola oven på. Servér straks.   PRØV OGSÅ: Bacontærte med løg og soltørrede tomater  
 

 

Andre lækre opskrifter