vaffeltoast
Aftensmad

Avocado-vaffeltoast med pocherede æg

af Emma Martiny 21. juni 2018
Foto: Winnie Methmann
Vaffeljernet kan også bruges til at få aftensmaden på bordet i en fart! Med havregryn i dejen får du fiberrige, mættende vafler, som her er toppet med avocado og æg. Her får du opskriften på avocado-vaffeltoast med pocherede æg
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 dl finvalsede havregryn
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl yoghurt naturel
  • 2 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • olie til stegning

POCHEREDE ÆG

  • 1 l vand
  • 3 spsk. lys eddike
  • 4 æg

AVOCADOMOS

  • 3 modne avocadoer
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 potte rød skovsyre

Opskrift - sådan laver du avocado-vaffeltoast med pocherede æg 

  1. Blend havregryn til fint mel i en blender eller foodprocessor. Tilsæt de resterende ingredienser – med undtagelse af olie – og kværn videre, til dejen er helt glat. Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule olie. Bag vafler af havregrynsdejen.   2. POCHEREDE ÆG: Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.   3. AVOCADOMOS: Flæk avocadoerne; fjern stenen, og mos avocadokødet med citronsaft, salt og peber i en skål.   4. SERVERING: Fordel avocadomosen på de friskbagte vafler, top med pocherede æg, og pynt med skovsyre. Servér straks.   TIP: At pochere betyder at småkoge i væske, der er cirka 90°-95° varmt. Et perfekt pocheret æg viser en flydende blomme, når det skæres over.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Smørstegt kulmule med jordbærsalsa – Få opskriften her

Onsdag: Pasta med kyllinge-bolognese – Få opskriften her

Torsdag: Bagte quesadillas med mango, cheddar og sorte bønner – Få opskriften her

Fredag: Grillede kyllingespyd med kartoffelsalat og ærtedip – Få opskriften her