Aubergineruller med bolognese og ricotta
Mad

Aubergineruller med bolognese og ricotta

8. november 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En god bolognese kan bruges til andet end spaghetti! Her får du opskriften på aubergineruller med bolognese og ricotta
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • olie til stegning
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g konc. tomatpuré
  • 1 dl rødvin el. 3 spsk. rødvinseddike

AUBERGINERULLER

  • 3 store auberginer
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 250 g ricotta
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g parmesan

TILBEHØR

  • 4 dl fuldkornsbulgur

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du aubergineruller med bolognese og ricotta

1. Pil og hak løg og hvidløg. Rens og snit bladselleri. Steg løg og selleri let i olie i en stor gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og brun kødet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og rødvin/rødvinseddike. Lad bolognesen simre i mindst 30 minutter. 2. AUBERGINERULLER: Skyl og skær auberginer i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, krydr med salt, og bag skiverne i ca. 15 minutter i en 200° varm ovn. Smør et ovnfad med olie. Pisk ricotta sammen med olie og 25 g fintrevet parmesan. Smør ricotta på hver aubergineskive, og læg 2 spsk. bolo-gnese i den brede ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i fadet. Riv de resterende 25 g parmesan over, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til osten er gylden og sprød. 3. TILBEHØR: Kog bulgur efter anvisningen på pakken. 4. SERVERING: Skyl og hak persille, drys det over auberginerullerne, og servér med bulgur. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også