Få opskriften på andelår med vintersalat
Aftensmad

Andelår med vintersalat

af Emma Martiny 6. november 2019
Foto: Winnie Methmann
Andelår tager nærmest ingen tid at tilberede, så det er perfekt hverdagsforkælelse. Her får du opskriften på andelår med vintersalat.
30 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 små andelår
  • Salt og peber
  • 2 spsk. smør til stegning

Vintersalat:

  • 100 g frisk spinat
  • 1 æble
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Balsamicoeddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. Ahornsirup
  • Salt og peber
  • 50 g valnøddekerner
  • 100 g fast gedeost

Til servering:

  • Brød

Opskrift – sådan laver du andelår med vintersalat

Tænd ovnen på 200°. Krydr andelårene godt med salt og peber. Steg dem på skindsiden i smør på en pande, til skindet er sprødt og gyldent. Sæt dernæst panden i ovnen i ca. 5 minutter, til andelårene er let rosa indeni. Lad dem hvile i 10 minutter.

Vintersalat:Skyl og tør spinaten, og anret den på et salatfad. Skyl æblet, og skær det i papirtynde skiver. Rør olivenolie, balsamico, sennep, ahornsirup, salt og peber sammen til en dressing, og vend den i salaten. Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft. Fordel valnødder og gedeost i mindre stykker over salaten, og vend let rundt. Servér med andelår og lunt brød.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneret rødspætte med grov remoulade

Onsdag: Brændende kærlighed med bacon og grøntsager

Torsdag: Spinat-curry med kylling

Fredag: Tærte med oksegryderet

 

Andre lækre opskrifter