Andebryst med sprød salat og stegte kartofler
Aftensmad

Andebryst med sprød salat og stegte kartofler 2

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Columbus Leth
I denne uge har vi skruet lidt op på madbudgettet og lavet 5 hverdagsretter med fine fornemmelser. Her får du opskriften på andebryst med sprød salat og stegte kartofler
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 andebryster
  • frisk koriander
  • 700 g små kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 cm peberrod
  • 3 gulerødder
  • ¼ spidskål
  • 4 forårsløg
  • 1 rødt æble
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • ½ dl æbleeddike
  • ½ dl honning
  • 2 tsk. friskrevet ingefær
  • ½ frisk rød chili

Opskrift - sådan laver du andebryst med sprød salat og stegte kartofler

 

Andebryst: Rids fedtet på andebrysterne i tern. Steg andebryst på en varm pande med fedtsiden nedad, til den er sprød og gylden. Vend dem, og steg dem i yderligere 4 minutter på hver side ved svag varme. Tag dem fra varmen, og lad dem hvile i 5 minutter.

 

Stegte kartofler til andebryst: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i ovnen i 25 minutter.

 

Sprød salat til andebryst: Skræl og riv peberrod fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Snit spidskål helt fint. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skyl æblet, og skær det i helt tynde både. Vend det hele forsigtigt sammen.

 

Spicy dressing til andebryst: Rist fennikelfrø i en lille gryde uden fedtstof. Hæld æbleeddike ved, og kog op. Tilsæt honning og ingefær, og lad det koge i 2 minutter. Tag det fra varmen, og vend dressingen i grøntsagerne. Skær chilien i små tern, og drys dem over salaten.

 

Skær andebrysterne i skiver, og pynt med koriander. Servér andebryst med salat og kartofler.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler – Få opskriften her

Lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat – Få opskriften her

Oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie – Få opskriften her

Dampede muslinger med rodfrugter – Få opskriften her