
Andebryst med karamelliserede løg og æbler i pebersauce
6. november 2013Mortensaften skal vi selvfølgelig spise and. Oprindeligt var det gås, men med årene er mortensgåsen blevet erstattet med and.
Orker du ikke stege end hel and til mortensaften, får du her en lettere opskrift på andebryst med æbler i pebersauce og karamelliserede løg.
Andebryst med karamelliserede løg og æbler i pebersauce
2 pers.
Tid: 30 min.
Det skal du bruge
400 g små kartofler
1 andebryst, 300 g
Salt, peber
8 skalotteløg
1 æble
1 dl æblemost
1 dl andebouillon
1 tsk grønne syltede peberkorn
Evt. ½ tsk majsstivelse til jævning
Sådan gør du
1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 16 min.
2. Rids andeskindet og steg dit andebryst i 10 min. på skindsiden. Hæld fedtet fra, krydr med salt og peber og steg dit andebryst i ca. 10 min. på kødsiden.
3. Steg samtidig halverede skalotteløg og æblebåde møre og gyldne.
4. Tag andebryst, løg og æbler af panden og kog den af med æblemost, bouillon og peberkorn. Jævn skyen med lidt majsstivelse og smag til med salt og peber.
5. Skær dit andebryst i skiver, anret dem på tallerkner med skalotteløg, æbler og pebersauce og server kartofler til.
Chokolade til dessert? Værsgo! Lad dig inspirere, når du klikker dig igennem det store galleri med 25 fristende chokoladeopskrifter: