Aftensmad

Andebryst med bagte pærer

29. november 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
For langt de fleste rimer julefrokost på sul – men sådan behøver det ikke være. Denne opskrift på andebryst med bagte pærer er en lækker julefrokostret i den sunde ende

Denne ret med andebryst og bagte pærer er perfekt som hverdagsret i december eller som et indslag til julefrokosten. 

Andebryst med bagte pærer

Tid: 30 min.4 pers.

Det skal du bruge2 pærer1 tsk citronsaft1 tsk honning1 andebryst, ca. 300 gSalt, peber1½ dl pærecider2 tsk citronsaft1 knsp. revet skal af økocitron1 tsk dijonsennep25 g daddel uden stenEvt. kørvel til pynt

Prøv også denne helt fantastiske opskrift op andebryst med karamelliserede løg og æbler i pebersauce

Sådan gør du1. Halver pærerne, fjern kernehusene og skær frugten i kvarter. Læg dem i et ovnfast fad, dryp med citronsaft og honning og bag pærerne ved 200 grader i ca. 15 min.

2. Rids andeskindet og steg dit andebryst 10 min. på skindsiden. Hæld fedtet fra, krydr med salt og peber og steg dit andebryst i yderligere 8-10 min. på kødsiden. Lad det færdigstegte andebryst hvile og kog panden af med pærecider.

3. Si skyen fra panden, skum fedtet fra og kom den i en gryde sammen med citronsaft og -skal samt sennep. Kog skyen kraftigt ind, til konsistensen er som tynd sirup, og smag til med salt og peber.

4. Skær andebryst i tynde skiver og anret dem med de bagte pærer. Pynt pærer og andebryst med en strimmel daddel, evt. lidt kørvel og et par dryp cidersky inden servering.

Server andebryst med bagte pærer som én af retterne til en julefrokost, eller server dit andebryst som en let hverdagsret sammen med ristet rugbrød.

Nu skal vi heller ikke gå hen og blive alt for sunde. Her får dun opskriften på shortbread med chokolade og pecannødder - perfekte til aftenkaffen

Vil du prøve at lave smørrebrød til julefrokosten i år? Her får du 20 suveræne opskrifter på smørrebrød fra Ida Davidsen: