Aftensmad

Ærtesuppe med ostebrød

af Marie Melchior 17. november 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er klassisk café-mad du selv kan lave. Her får du opskriften på ærtesuppe med ostebrød

Ærtesuppe med ostebrød  til 4 personer

Ærterne giver suppen en frisk grøn farve.

INGREDIENSER TIL ÆRTESUPPE 4 porrer 1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning 1 l god grøntsagsbouillon 500 g frosne ærter 1 bundt frisk mynte salt og friskkværnet peber   OSTEBRØD TIL ÆRTESUPPE 4 skiver hvedebrød 4 spsk. olivenolie 100 g revet ost   PYNT TIL ÆRTESUPPE frisk mynte evt. frisk rød skovsyre  

Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med ostebrød 

  1. Rens porrerne, og hak dem fint. Varm smør og olie op i en gryde, og steg porrerne i 2-3 minutter. Hæld bouillon i gryden. Tilsæt ærter, og kog suppen i 6-8 minutter. Tilsæt grofthakket mynte. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.   2. Ostebrød: Tænd ovnen på 200°. Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl brødet med olivenolie, og drys osten over. Bag brødet i ovnen i ca. 8 minutter, til osten er smeltet, og brødet er sprødt.   3. Anret den varme ærtesuppe i skåle. Pynt med frisk mynte og evt. rød skovsyre, og servér ærtesuppe med ostebrød som tilbehør.   TIP: Hvis du ønsker en mere fyldig ærtesuppe, kan du tilsætte et par kartofler i tern sammen med ærterne.   UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Cæsarsalat med grønne bønner og rugbrødschips - Få opskriften her

Tomatquiche med gedeost og grøn salat med rugbrødscroutoner - Få opskriften her

Chili con carne med selleri og gulerødder - Få opskriften her

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg - Få opskriften her