https://imgix.femina.dk/media/article/1446-mad-3.png
Mad

Ærtesuppe med ostebrød

17. november 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er klassisk café-mad du selv kan lave. Her får du opskriften på ærtesuppe med ostebrød
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 porrer
  • 1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 l god grøntsagsbouillon
  • 500 g frosne ærter
  • 1 bundt frisk mynte
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver hvedebrød
  • 4 spsk. olivenolie
  • 100 g revet ost
  • frisk mynte
  • evt. frisk rød skovsyre

Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med ostebrød

1. Rens porrerne, og hak dem fint. Varm smør og olie op i en gryde, og steg porrerne i 2-3 minutter. Hæld bouillon i gryden. Tilsæt ærter, og kog suppen i 6-8 minutter. Tilsæt grofthakket mynte. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.

2. Ostebrød: Tænd ovnen på 200°. Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl brødet med olivenolie, og drys osten over. Bag brødet i ovnen i ca. 8 minutter, til osten er smeltet, og brødet er sprødt.

3. Anret den varme ærtesuppe i skåle. Pynt med frisk mynte og evt. rød skovsyre, og servér ærtesuppe med ostebrød som tilbehør.

TIP: Hvis du ønsker en mere fyldig ærtesuppe, kan du tilsætte et par kartofler i tern sammen med ærterne.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Cæsarsalat med grønne bønner og rugbrødschips - Få opskriften her

Læs også