æggekage
Aftensmad

Æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Hvis du har kogte kartofler i overskud fra en anden dag, kan du få dem brugt i denne nemme ret. Få opskriften på æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler her
4 personer

ÆGGEKAGE

  • 300 g kartofler
  • 6 æg
  • 6 spsk. græsk yoghurt
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g frosne edamamebønner uden bælg
  • 200 g kogt skinke
  • 25 g smør til stegning

GRØN SALAT

  • 1 bakke blandet salat
  • 1 grøn peberfrugt

DRESSING

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. sennep
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • groft rugbrød
  • ½ bakke karse

1. Æggekage: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Pisk æg og yoghurt sammen. Krydr med salt og peber. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, og hæld det fra, når de er tøet op. Pil de kogte kartofler, og skær dem i skiver. Skær skinke i tern. Vend edamamebønner, kartofler og skinke i æggemassen. Opvarm en pande (som kan gå i ovnen, dvs. uden plastikhåndtag) med smør; hæld æggemassen på panden, og steg den i ca. 3 minutter, til massen har sat sig. Steg æggekagen færdig i ovnen ved 190° i 25 minutter, til den er gylden.

 

2. Grøn salat: Skyl salaten. Rens peberfrugten, og skær den i ringe.

 

3. Dressing: Rør ingredienserne sammen, og hæld dressingen over salat og peberfrugt i en skål.

 

4. Servering: Servér æggekagen med salat og rugbrød. Pynt med klippet karse.

 

Få indkøbslisten til hele ugens madplan her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tortillapandekager med krydret oksekød og guacamole – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingebryst med peberfrugtsauce og tomatsalat – Få opskriften her

Torsdag: Tunbøf med stegte majskolber og avocadosalat – Få opskriften her

Fredag: Kalvecuvette med ristede bønner, stegte kartofler og basilikumcreme – Få opskriften