

Æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler
ÆGGEKAGE
- 300 g kartofler
- 6 æg
- 6 spsk. græsk yoghurt
- salt og friskkværnet peber
- 100 g frosne edamamebønner uden bælg
- 200 g kogt skinke
- 25 g smør til stegning
GRØN SALAT
- 1 bakke blandet salat
- 1 grøn peberfrugt
DRESSING
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. sennep
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- groft rugbrød
- ½ bakke karse
1. Æggekage: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Pisk æg og yoghurt sammen. Krydr med salt og peber. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, og hæld det fra, når de er tøet op. Pil de kogte kartofler, og skær dem i skiver. Skær skinke i tern. Vend edamamebønner, kartofler og skinke i æggemassen. Opvarm en pande (som kan gå i ovnen, dvs. uden plastikhåndtag) med smør; hæld æggemassen på panden, og steg den i ca. 3 minutter, til massen har sat sig. Steg æggekagen færdig i ovnen ved 190° i 25 minutter, til den er gylden.
2. Grøn salat: Skyl salaten. Rens peberfrugten, og skær den i ringe.
3. Dressing: Rør ingredienserne sammen, og hæld dressingen over salat og peberfrugt i en skål.
4. Servering: Servér æggekagen med salat og rugbrød. Pynt med klippet karse.
Få indkøbslisten til hele ugens madplan her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Tortillapandekager med krydret oksekød og guacamole – Få opskriften her
Tirsdag: Kyllingebryst med peberfrugtsauce og tomatsalat – Få opskriften her
Torsdag: Tunbøf med stegte majskolber og avocadosalat – Få opskriften her
Fredag: Kalvecuvette med ristede bønner, stegte kartofler og basilikumcreme – Få opskriften