

Æbletærte-snitter
6. september 2010TID: CA. 50 MIN. Ekskl. bærrenes trækketid
2 plader butterdej
2-3 æbler, (fx Ingrid Marie, Cox Orange, Holsteiner Cox, Filippa, Signe Tillisch eller Guldborg)
1 tsk citronsaft
1-2 spsk sukker
2 små æggeblommer
5 spsk cremefraiche 18%
3 spsk flormelis
¼ tsk fintreven skal af en økologisk citron
TILBEHØR:
Evt. blødt flødeskum af 2 dl piskefløde
RÅSYLTEDE BROMBÆR:
Prøv også:
Gelé af paradisæbler Æblegrød med sukkerristet rugbrød Selleri-æblesauté Lavendel-æbletærteÆbletærte med karamel
Ca. 150 g brombær
1-2 tsk citronsaft
Ca. 4 spsk sukker
Begynd med brombærrene: Vend dem forsigtigt med citronsaft og sukker, og lad dem trække saft et lidt køligt sted (køleskab er for koldt) et par timer, gerne længere.
Rul butterdejen ud til to tynde, aflange plader, ca. 12x25 cm.
Fold en lille kant indad hele vejen rundt.
Læg pladerne på en bageplade med bagepapir, og prik dem tæt med en gaffel.
Skyl og halvér æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk.
Skær æblerne i tynde både, vend dem i citronsaft og drys dem med sukker.
Rør æggeblommer, cremefraiche og flormelis sammen til en creme.
Tænd ovnen på 240 grader.
Fordel cremen på butterdejspladerne og læg æblerne taglagt ovenpå.
Sæt kagerne i ovnen og bag ca. 25 min ialt - skru ned til 220 grader efter 5 min.
Køl lidt af, og skær ud i lune snitter, der serveres med råsyltede brombær og evt. lidt flødeskum.
