

Mad
Æbletærte med karamel
19. april 2010af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Er det også alt for længe siden, du har serveret en uimodståelig dessert som punktum for en god middag? Så kig med her, hvor Louise Dandanell Ørsted frister med æbletærte med karamel-topping.
Ca. 8 pers.
TID: Ca. 1 time og 10 min.
Prøv også:
3 store æbler
100 g smør
150 g sukker
3 æg
200 g mel
2 tsk bagepulver
½ dl mælk
Topping:
25 g smør
125 g sukker
1¼ dl fløde
Tilbehør:
Flødeskum
Rengør æblerne og skær dem i tynde både.
Rør smør og sukker sammen.
Pisk æggene i et ad gangen.
Sigt mel og bagepulver i dejen skiftevis med mælken.
Hæld dejen i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter.
Fordel æblerne taglagt på dejen.
Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 grader.
Hæld sukkeret ud på en stor pande og læg smørret oveni.
Varm det op under kraftig varme og lad sukkeret smelte.
Rør nu i det, så det ikke brænder på.
Tilsæt fløden lidt ad gangen, under konstant omrøring.
Hæld karamellen over den færdigbagte kage.
Server flødeskum til.
Læs også

Mad