https://imgix.femina.dk/media/article/merethe2.jpg
Selvudvikling

Merethe Stagetorn: Jeg går tur hver morgen kl. 6

15. januar 2015
af SØNDAG, Aller Media
Forsvarsadvokaten går tur hver dag, og hun skulker aldrig

Pjækker aldrig

Forsvarsadvokat Merethe Stagetorn er 72 år, men det holder hende hverken fra stadig at gå på arbejde hver dag eller dyrke masser af motion.

Hun cykler eksempelvis de 12 km til stationen – og hjem igen – når hun om sommeren flytter på landet og derfor tager toget ind til København. Når hun er tilbage i København, hvor hun ellers bor, cykler hun gerne rundt til både møder og arrangementer. Og så er gåture en fast del af hendes dagsprogram.

’Hver eneste morgen går min datter Marianne og jeg en tur langs med havnefronten, en rute, vi har målt op til ca. 5 km. Selv her om vinteren kan man se os dér kl. seks om morgenen. Så siger folk, når de hører det: ’Arh, det kan vist ikke passe’. Men jo, det passer, vi går i hvert fald seks ud af ugens syv dage. Vi skulker ikke, vi pjækker ikke. Vi mødes nedenfor vores gadedør, vi bor i samme ejendom, hun på 3. sal, jeg på 4., og så går vi,’ forklarer Merethe Stagetorn til tillægget SUND, der udkommer med SØNDAG.

Det er vigtigt for Charlotte Fich at være stærk. Læs hvorfor på Søndag.dk.

Vil gerne dyrke forskellige ting

Gennem hele sit liv har Merethe Stagetorn prioriteret at være aktiv. Hun har eksempelvis løbet meget, deltaget i triatlon og svømmet.

’Svømning er faktisk noget af det, jeg holder allermest af. I perioder svømmer jeg intensivt. Jeg tror, det er godt at hage sig fast i noget, så længe man synes, det er sjovt. Men jeg tror også, det er en god idé at skifte indimellem, så man ikke hele livet bare cykler eller løber eller svømmer, men får afprøvet noget forskelligt. Sådan fungerer det i hvert fald bedst for mig,’ siger hun.

Man skal ikke gå i stå, fordi man fylder 50, siger Anne-Mette Rasmussen. Læs på Søndag.dk, hvordan hun holder sig i gang.

Blev instruktør i callanetics

Merethe Stagetorn har også dyrket callanetics, som hun underviste i gennem 10 år i Slangerup.

’Forhistorien er den, at da jeg nærmede mig 50, tænkte jeg, at nu var jeg nødt til at finde noget motion, der var mere regelmæssigt. Indtil da havde jeg bare gjort tingene for mig selv. Da jeg så begyndte at kigge på de hold, man kunne gå på, fik jeg øje på callanetics, som lige var dukket op dengang, udviklet af den amerikanske Callan Pinckney. Hun havde lavet denne her specielle sportsgren, som hurtigt forklaret er en slags dynamisk yoga, hvor man ved at indtage bestemte yderpositioner og bevæge sig dér får rigtigt godt fat i musklerne, og det tiltalte mig,’ forklarer forsvarsadvokaten.

For ikke at ende med lave undskyldninger for at slippe for at dukke op, blev Merethe Stagetorn underviser, for så var hun forpligtet til at dukke op hver eneste gang.

’Og jeg underviste fra 1992-2002 og havde nogle herlige hold og havde det selv fantastisk dejligt med det,’ siger hun om disse år.

Få pæne lår og balder med denne øvelse. Se den på Søndag.dk.

Læs også