https://imgix.femina.dk/media/article/anne-mette.jpg
Selvudvikling

Anne-Mette Rasmussen om at være over de 50: Man behøver jo ikke gå i stå

5. januar 2015
af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen
Anne-Mette Rasmussen er sprunget ud som foredragsholder og danseinstruktør. Her fortæller hun til SØNDAG om at udnytte alt det overskud, der ligger i at være over 50.

Camilla Miehe-Renard om at nærme sig 50: Skal være lykkelig på en ny måde Læs interviewet på søndag.dk

Og så ovenikøbet i den alder!

Anne-Mette Rasmussen er en flot og aktiv 56-årig i sin bedste alder, og hun har holdt fast i den glæde, hun fandt, da hun tilbage i 2008 overraskede alt og alle ved at stille op i »Vild med dans«.

Det kan godt være, at der var nogen, der tænkte, at hvad i alverden skulle en statsministerfrue ude på det dansegulv. Eller rettere, hun ved, at nogle ikke bare tænkte sådan, de sagde det også og tilføjede: »Og så oven i købet i den alder!« Hun var lige fyldt 50 det år.

– Sådan er vi rigtigt gode til at høvle hinanden ned herhjemme. Med fordomme og jantelov, siger hun til SØNDAG.

Fejende flot Fru Fræk

Men hun vendte som bekendt janteloven ryggen og fulgte sit hjerte og forvandlede sig i primetime-tv fra en lidt undseelig statsministerfrue til en fejende flot »Fru Fræk«, og den Anne-Mette Rasmussen, som hun fandt, eller i hvert fald offentligheden først rigtigt fik øje på derude på dansegulvet, har hun helt tydeligt stadig med sig.

– Jeg har altid turdet noget. Jeg er altid sprunget ud i alt muligt, lige fra jeg var barn. Og har været ligeglad med, hvad andre måtte tænke.

– Men jeg havde jo pludselig min egen rolle dér i »Vild med dans«, hvor jeg ellers havde haft den rolle at stå ved siden af Anders. Og dér står man altså ikke og slår vejrmøller eller noget andet. Da var det Anders, der var i front, ikke mig, siger hun til SØNDAG.

Læs her, hvorfor Anne Linnet mener, at alderen giver hende en ballast

Gå efter din passion

Når Anne-Mette Rasmussen tager rundt og holder foredrag, taler hun meget om at turde og bruger dét som en »overordnet overskrift« for at slå et slag for, »at man skal blive ved med at udvikle sig«, og »at man ikke behøver at gå i stå, bare fordi man er fyldt 50«, som hun siger.

– Jeg står ikke og siger til folk, at nu skal de partout kaste sig ud i noget nyt. Men man møder mennesker, som går rundt og tænker på noget, de gerne vil, men aldrig rigtigt får taget sig sammen til at gøre. Og det er til dem, jeg siger: Prøv at gå efter din passion. Det er måske nu, du skal til at være lidt mere obs på, hvad du vil. Og så lad være med at høre på alle de fordomme, folk kan have om, hvad man kan og ikke kan, når man er rundet de 50, siger hun til SØNDAG.

Hvad synes hun selv, er det dejligste ved at være 50+?

– Det er da, at jeg netop har overskud til at være mig selv. Mine børn er for længst fløjet fra reden. Nu er man et sted i livet, hvor man ikke længere behøver at bevise noget over for nogen. Når man er i 20’erne og 30’erne, er der så meget, man skal. I dag kan jeg slappe mere af og hviler mere i mig selv. Hver alder har selvfølgelig sine gode sider. Men jeg er rigtigt glad for den alder, jeg har nu. Og sådan har jeg haft det, lige siden jeg fyldte 50, siger hun til SØNDAG.

Læs også