https://imgix.femina.dk/media/article/stine_mia_img_0579.jpg
Selvudvikling

3 venindepar: Sådan har vi det med vores (og hinandens) kroppe

28. juli 2016
af Pernille Lewinsky Kofoed
De fleste af os har et eller andet at udsætte på vores krop eller noget, vi godt kunne tænke os anderledes. Men er det bare en fiks idé, når vi synes, at benene er for korte, hofterne for runde eller enden for bred? Og hvordan opfatter andre egentlig vores krop? Vi har sat tre venindepar stævne til en åbenhjertig og kærlig snak om kroppen.
https://imgix.femina.dk/claudiaisabell_stinemaria__0.jpg

Navn: Claudiaisabell Sommer
Alder: 47 år
Højde: 163 cm
Vægt: 62 kg
Privat: Bor sammen med sin kæreste. Har 3 børn på 22, 24 og 27 år
Job: Selvstændig. Blogger og afholder kurser og onlineforedrag for kvinder om kærlige veje til nydelsesfuldt og varigt vægttab. Se claudiaisabell.com
By: Gadstrup

Navn: Stinemaria Mollie Jensen
Alder: 42 år
Højde: 160 cm
Vægt: 63 kg
Privat: Gift. Har to børn
på 12 og 16 år.
Job: Arbejder som mentor for sensitive kvinder. Desuden forfatter til en række bøger. Se stinemariamollie.dk
By: Hvidovre

Hvordan mødte I hinanden?

”Jamen vi oplevede, at vi blev ved med at møde hinanden rundtomkring. Claudiaisabell vandt en behandling hos mig, og jeg var mentor på en uddannelse, som Claudiaisabell deltog i. Senere mødtes vi til en workshop og derefter som deltagere på den samme uddannelse – og siden har vi været uadskillige.”

Det elsker jeg ved min krop

Cladiaisabell: ”Jeg synes, jeg har en rigtig god bagdel. Den er fyldig og har en fast form – og så ser den godt ud bagfra. Egentlig kan man ikke se, at jeg har født tre børn. Og så kan jeg også rigtig godt lide min barm og mine arme og skuldre.”

Stinemaria: ”Tænk, at du slet ikke nævner dine øjne. De er da noget af det smukkeste ved dig! Selvom jeg altså også godt kan lide resten af din krop. Jeg kan godt lide mine øjne, mit smil og min barm. Ja, egentlig synes jeg, at alt over navlehøjde er lidt lækkert. Faktisk er jeg overrasket over, at jeg generelt elsker min krop (griner) – også selvom jeg med tiden er blevet mere bredrøvet, og mine bryster viser tegn på, at jeg har ammet to børn.”

Claaudiaisabell: ”Stinemaria, du er da vanvittig smuk. Dit ansigt – og dine øjne. Og så har du bare den flotteste talje. Sammen med dine hofter og din barm giver det dig den der timeglasfacon, der gør, at du bare kan bære den kjole.”

Det hader jeg ved min krop

Cladiaisabell: ”Min mave. Jeg har sådan en genstridig delle, og hvis jeg bliver stresset eller har for travlt, så sætter det sig der. Selv da jeg vejede 52 kg, havde jeg en mavedelle, så jeg bliver aldrig helt slank og fast på maven.”

Stinemaria: ”Den mave har jeg hørt dig tale om så mange gange, men hver gang må jeg alligevel lige kigge efter en ekstra gang. Jeg har da aldrig tænkt over, at du har mave – tværtimod! Jeg ville ønske, mine hofter var smallere. De får mine ben til at se ekstra korte ud, og på rigtig ”dårlige dage” tager jeg altid en lang cardigan på, som skjuler dem.”

Claudiaisabell: ”Jeg kan slet ikke se, at du er bred om hofterne. Det er jo netop dine hofter, der fremhæver din smalle talje og giver dig timeglasfacon. Du har den fineste og smukkeste krop. Du skulle hellere fremhæve hofterne i stedet for at skjule dem.”

Stinemaria: ”Jeg har et billede af, at mine hofter er mindst en halv gang bredere, end de er. Men måske er det kun inde i mit hoved?”

Det ville jeg ønske, jeg havde

Cladiaisabell: ”Hvis jeg frit kunne vælge, ville jeg da gerne have en fladere mave. Og at det her (tager sig selv lige under hagen) ikke var der.”

Stinemaria: ”Før i tiden ville jeg gerne være højere, men i dag er jeg egentlig godt tilfreds med min højde. Men hofterne kunne jeg godt tænke mig at ”slimme” lidt, så mine ben og hofter ikke gik så meget ud i et og får mig til at syne lavere, end jeg er.”

Cladiaisabell: ”I bund og grund handler det vel om at acceptere sig selv. Jeg kan mærke, at jeg elsker mig selv mere nu end for bare fem år siden. Og i stedet for at skælde ud på min krop har jeg nu sluttet fred med den.”

Stinemaria: ”Mit kropsideal og forholdet til min krop har også ændret sig. Jeg ved godt, at jeg ikke er så stram og lækker, som da jeg var i 20’erne, men jeg ville alligevel ikke bytte. I stedet for at fokusere på det, jeg er utilfreds med, prøver jeg at fremhæve de gode sider – øjnene, smilet og barmen. Jeg har i hvert fald tænkt mig at bruge 40’erne på at være lækker!”

Det kunne jeg godt tænke mig at få ”fikset” ved min krop

Cladiaisabell: ”Ikke noget. Jeg er 47 år og i overgangsalderen, og selvom man da godt kan se det i mit ansigt og på min krop, er jeg med alderen også begyndt at få meget mere kærlighed til mig selv og min krop.”

Stinemaria: ”Hvis man har lyst til at få ændret noget ved kroppen eller rynkerne, så synes jeg, at man skal gøre det. Personligt tror jeg nu mere, at det handler om selvkærlighed og om, hvordan jeg har det indeni – og det ændrer Botox eller Restylane ikke på. Desuden er jeg skidebange for nåle. Jeg er mere til naturlige ansigtsløft ved hjælp af enkle øvelser og dybe vejrtrækninger.”

Claudiaisabell: ”Helt enig. Tidligere har jeg altid frygtet forfaldet, men nu synes jeg i stedet, at det er okay, at man kan se, at jeg har levet. Så i stedet for at lade mig gå på af min alder, går jeg til rynkerne med kærlighed. Og i øvrigt er halvdelen af dem jo smilerynker.”

For mig er en smuk krop …

Cladiaisabell: ”At man elsker sig selv indefra og ud. For kvinder, der elsker og står ved sig selv, de stråler!”

Stinemaria: ”En glad krop. Det er en krop, der bliver lyttet til, får omsorg – og bliver brugt.”

https://imgix.femina.dk/helle_monika_img_0117.jpg

Navn: Helle Laursen Petersen
Alder: 52 år
Højde: 159 cm
Vægt: Vejer sig ikke
Privat: Gift. Har to bonusdrenge på 13 og 15 år.
Job: Direktør i og medejer af delebarn.dk
By: Kalundborg

Navn: Monika Beenfeldt Andersen
Alder: 46 år
Højde: 168 cm
Vægt: 75 kg
Privat: Gift. Har to børn på 13 og 19 år.
Job: Projektmedarbejder på Cafe Backstage – et værested for mennesker med misbrugsproblemer
By: Kalundborg

Hvordan mødte I hinanden?

”Min mand og jeg købte Monika og hendes mands hus, og i den forbindelse kom jeg ofte forbi og målte op. Så det blev samtidig til mange kopper kaffe.”

Det elsker jeg ved min krop

Helle: ”Jeg elsker mine øjne og min røv. Jeg kan godt lide min øjenfarve, for der er ikke så mange, der har grønne øjne. Og så synes jeg også godt om faconen, som er sådan lidt katteagtig. Og røven – den er bare, som den skal være. Kvindelig, velformet og med to gode håndfulde baller. En rigtig ”booty”.”

Monika: ”Ja, dine øjne er meget dragende. Men i det hele taget synes jeg, at du har et meget fængende ansigt. Du har meget flotte tænder og læber og er altid så glad og overskudsagtig at se på. Men det er helt klart dine øjne, som fanger mig.”

Helle: ”Jamen, jeg er også altid glad. Der skal i hvert fald meget til, før jeg bliver sur.”

Monika: ”Hvad jeg elsker ved min krop? Åh gud, det må vel være mine ben. De er det eneste, som ikke er draget sydpå – endnu (griner). Nej, det er min ende nu heller ikke. Mine balder er da stadig faste.”

Helle: ”Ja, du har sindssygt flotte ben. De er lange og slanke, men dine arme er jeg nu også ret vild med. Og så har du så flotte farver. Du er meget eksotisk at se på i modsætning til mig. Jeg ligner en ferskvandsreje ved siden af dig.”

Det hader jeg ved min krop

Helle: ”Fnis, mine deller på maven …”

Monika: ”Dine deller? Dem lægger man altså ikke mærke til.”

Helle: ”Men det gør jeg. Derfor går jeg heller aldrig i sådan noget slimline-agtigt tøj. Jeg gad virkelig godt have en slank mave, men det har jeg hverken tilstrækkelig selvdisciplin eller tid til.”

Monika: ”Nu når vi taler om det, så kan jeg da godt se, at du har mave. Men jeg synes, at du er rigtig god til at klæde dig, så du skjuler den. Og desuden er det jo det menneskelige, der tæller. Ikke desto mindre hader jeg også min mave (griner). Den er også for tyk, og jeg bryder mig heller ikke om de der deller. Det er også, fordi jeg ikke får trænet nok i øjeblikket.”

Helle: ”Ja, hvis du begyndte at træne igen, så ville det går lynhurtigt med at tabe dig på maven. Du er jo benhård.”

Monika: ”Ja, hvis jeg trænede, lagde kosten om og lod være med at drikke vin, så ville jeg nok hurtigt kunne se resultater.”

Helle: ”Ja, men vi er jo livsnydere. Og en del af det at blive voksen er jo også at få lov til at nyde livet.”

Det ville jeg ønske, jeg havde

Helle: ”Jeg kunne rigtig godt tænke mig at være 10 cm højere. Så ville jeg heller ikke behøve at tabe mig for at komme til at se slankere ud. Jeg skulle bare strækkes lidt.”

Monika: ”Egentlig kan jeg godt forstå, at du gerne vil være højere, men 10 cm ændrer jo ikke noget. Du er, som du er, og egentlig tænker jeg ikke så meget over det.”

Helle: ”Du har ret, og måske er det også bare, fordi vi taler om det. Med alderen falder man jo til ro i det, man har, men havde du spurgt mig, da jeg var yngre og usikker, så havde det fyldt meget mere end nu.”

Monika: ”Enig. Jeg kunne godt tænke mig en mere spinkel overkrop. Jeg er meget firkantet, og når jeg træner, får jeg enorme overarme. Jeg synes, at jeg ligner en russisk bryder eller en murerarbejdsmand.”

Helle: ”Jeg har aldrig tænkt over, at du har en bred overkrop. Faktisk kommer det lidt bag på mig, at vi måler det samme omkring brystkassen.”

Monika: ”Ha ha, så kan vi bruge hinandens bh’er.”

Det kunne jeg godt tænke mig at få ”fikset” ved min krop:

Helle: ”Hvis jeg havde tiden til det, kunne jeg finde på at få fedtsuget min mave.”

Monika: ”Det er helt fint, hvis det er det, du vil. Men du kunne jo også vælge at træne mere. På den anden side behøver du jo ikke at ligne en 20-årig.”

Helle: ”Men jeg har allerede fået fjernet overskydende hud over mine øjenlåg og fået sprøjtet Restylane ind i de sure drag om munden, for jeg gider altså ikke gå rundt og se sur ud.”

Monika: ”Min mave irriterer også mig, når jeg ser mig i spejlet eller skal prøve tøj. Jeg kunne godt tænke mig at være fladmavet, og sommetider har jeg da også tænkt tanken at få den suget. På den anden side har jeg bare set alt for mange grelle eksempler i fjernsynet på operationer, der er slået fejl – og så slem synes jeg nu heller ikke, at min mave er.”

Helle: ”Jeg synes, at det er okay at hjælpe naturen lidt på vej. Og jeg ville klart gøre det igen. Jeg har det sådan, at jeg vil kunne smile ad mig selv i spejlet.”

For mig er en smuk krop …

Helle: ”En, der hviler i sig selv. Og så gør det ikke noget, at der er en delle for meget, eller at enden er for stor.”

Monika: ”Egentlig har jeg ikke særligt meget fokus på kroppen. For mig er det ansigtet og mennesket indeni, der fanger – kroppen er sekundær.”

https://imgix.femina.dk/stine_mia_img_0579.jpg

Navn: Stine Rønnow
Alder: 31 år
Højde: 169 cm
Vægt: 78 kg
Privat: Gift. Har ingen børn (endnu) men masser af dyr
Job: Socialpædagog og ansat ved Kalundborg Kommune. Har desuden bloggen Frøken Rønnow, hvor hun skriver om levende mad og sundhed. Se frkronnow.dk.
By: Kalundborg

Navn: Mia Reesen
Alder: 30 år
Højde: 181 cm
Vægt: 91 kg
Privat: Gift. Har to døtre på 2 og 3 år
Job: Uddannet kok. Har sit eget cateringfirma, miareesen.dk. Er desuden vejleder i positiv psykologi
By: Kalundborg

Hvordan mødte I hinanden?

”Vi mødte hinanden på Mias lille diner i Brokkebjerg. Hun var lige flyttet til provinsen fra Viby, og min mand og jeg var inviteret derud af mine forældre til dagens nordiske ret. Jeg snakker jo meget, og det gør Mia også, så vi faldt hurtigt i snak om den fede indretning i hendes lille restaurant. Fra den dag talte vi mere og mere sammen og endte som veninder, og jeg er siden blevet ”moster” til Mias to døtre, hvilket er ret dejligt, eftersom både Mia og jeg er enebørn.”

Det elsker jeg ved min krop

Stine: ”Det må være mine bryster og min talje. Jeg har en ret smal talje, som er med til at få mine bryster til at syne større, så de er klart et godt match!”

Mia: ”Det kan jeg godt forstå. Men du glemmer dit ansigt, som er det mest personlige ved dig. Du har en flot ansigtsform, og dine øjne er frække – de stråler og har en fed energi. Og så har du så smukke hænder og læber. Dem misunder jeg dig.”

Stine: ”Sjovt nok er jeg ikke særligt bevidst om mit ansigt, og jeg har aldrig betragtet det som en del af min krop.”

Mia: ”Jeg er ret vild med mine ben. De er lange og tynde, men samtidig mega­stærke. Faktisk kan jeg tage mere i benpres end min mand, ha ha! I det hele taget er jeg ret glad for, at min krop er så stærk, fleksibel og udholdende, som den er. Tænk, at den kan tåle at blive udsat for hårdt arbejde og barnefødsler. Det er da vildt fascinerede.”

Stine: ”Ja, dine lange, tynde ben, dem gad jeg godt have. Du har storkeben – altså på den gode måde. Og så har du en rigtig flot numse. Den fylder og strutter på den rigtige måde. Sådan en rigtig twerking-røv.”

Mia: ”Ja, jeg kan da ikke have en kaffekop stående på den” (griner).

Det hader jeg ved min krop

Stine: ”Mine komprimerede ben. Min ben er alt for korte, og samtidig har jeg brede hofter og ridebukselår. Derfor kunne jeg heller aldrig finde på at gå i en af de her stribede, stramtsiddende kjoler fra Nørgaard, der afslører lår og hofter. Den går ikke!

Mia: Det er noget pjat – det kan du sagtens. Det ser da skide­godt ud. Du har jo timeglasfacon. Og hvis du trænede, kunne du også få en twerking-røv.”

Mia: ”Jeg kan til gengæld ikke lide min sidedelle. Det er den, der sidder der ved buksekanten og hopper op, når jeg bøjer mig fremover.”

Stine: ”Ja, jeg kan da godt se, at det er irriterende med de der håndtag, men du har altså født to børn. Faktisk tænker jeg slet ikke over dine sidedeller – jeg synes altså, at din krop er ret harmonisk.”

Mia: ”Ja, det er da godt, at man kan få de der stram-ind-trusser, som holder dellerne på plads og får en til at ligne et bæltedyr …”

Det ville jeg ønske, jeg havde

Stine: ”Lange ben! Jeg ville vildt gerne have storkeben ligesom Mia, men det ligger ligesom ikke i mine gener. Og så kunne jeg også godt tænke mig en mere fyldig numse.”

Mia: ”Det kan være, at du kan få suget lidt fedt fra hofterne og puttet ind i numsen i stedet? (griner). Egentlig ønsker jeg bare, at min krop er i balance. Men jeg kunne måske også godt tænke mig, at min krop var lidt mere tonet, stram og muskuløs – og at jeg havde lidt længere fingre forresten. Jeg har sådan nogle tykke pølsefingre.”

Stine: ”Mia, du har altså noget med hænder. Måske er det, fordi du er kok og bruger dem så meget?”

Det kunne jeg godt tænke mig at få ”fikset” ved min krop

Stine: ”Jeg har en skæv kæbe og drømmer om at få rettet mine tænder med en usynlig bøjle. Men det koster 25.000-30.000 kr., så jeg er vist nødt til at spare lidt op.”

Mia: ”God idé. Tænder er på en eller anden måde ret følsomt. Jeg har faktisk også grimme tænder og kunne godt tænke mig større fortænder og en tandblegning.”

Stine: ”Det synes jeg da, at du skal gøre. Det er helt okay, at få ændret på det, man er utilfreds med, særligt hvis det giver en mere livskvalitet. Jeg har da selv fået lavet kunstige bryster.”

For mig er en smuk krop …

Stine: ”En, der er sund og frisk. Men det er også en krop, der bliver behandlet godt, med respekt og omsorg.”

Mia: ”En personlig krop i balance. En krop med ar, strækmærker og tatoveringer, og som fortæller en historie.”

Læs også: Din krop er fantastisk - lær at elske den og få et højt sexværd

Læs også: Smil til verden - SÅ meget smitter dit humør

Læs også: Skilsmisse: 9 ting, du ikke skal sige til din veninde, som skal skilles

Vil du have flere spændende artikler om mode, skønhed og kvindelivet? Så prøv et abonnement på Q. Kun 99,- for 3 numre!

kurver

Læs også