https://imgix.femina.dk/media/article/img_0358_redi.jpg
Selvudvikling

3 modige kvinder fortæller og viser: “Det elsker jeg ved min krop”

4. maj 2016
af Josefina Estrada
Numse, bryster og ben! Lad dig inspirere af tre seje kvinder, der gør op med fejlfinderkulturen og zoomer ind på det, de allerbedst kan lide ved sig selv, og stolt viser det frem.

Navn: Mia Strandgaard Sørensen
Alder: 21 år
Job: Tjener
By: København
Yndlingskropsdel: Ben

https://imgix.femina.dk/img_0077.jpg

Hvad kan du godt lide ved dine ben?

”Jeg er 160 cm høj og har altid syntes, at jeg var for lav, men mine ben er faktisk lange i forhold til min højde. Der er ikke appelsinhud på dem, de er glatte og fine, og så har jeg fået lavet en tatovering på låret. Det er et minde om min morfar, der betyder rigtig meget for mig.”

Har du altid været glad for dem?

”Da jeg var yngre, syntes jeg, at mine ben var store, og jeg var ked af, at mine lår ramte hinanden. Jeg har spillet håndbold i mange år, og jeg blev ked af mine egne ben, når jeg så de lange, tynde stænger, de andre piger havde. Jeg følte, at jeg så forkert ud. Det har været en lang kamp med mig selv for at blive så glad for mine ben, som jeg er i dag. De første skridt til at blive glad for dem tog jeg, da jeg begyndte at dyrke 50’er-pinupstilen for fem-seks år siden. Det er en stil, der omfavner det feminine og de kvindelige former. I dag arbejder jeg som pinupmodel og bruger mine ben til at understøtte min kvindelighed. Det har gjort meget for mig at se mine ben på billeder og fra et andet perspektiv – så kan jeg se, at de virkelig er flotte.”

Læs også: Videoblog: Psykologens guide til at elske dig selv

Hvordan fremhæver du dine ben?

”Jeg har altid enten kjole eller nederdel på – aldrig bukser. Jeg ejer kun ét par bukser, og det er joggingbukserne til om søndagen. Jeg bruger retrostrømpebukser med søm, der fremhæver læggen, og så går jeg i hæle hver dag. Det giver et løft til hele kroppen og giver mig selvtillid.”

Hvad betyder dine ben for dig?

”De er en del af mig, som jeg før ikke har kunnet lide, men som jeg har vendt til, at de faktisk er min yndlingskropsdel dag. Jeg er stolt af, at jeg har vendt mit syn på mine ben og ikke er kørt fast i et negativt selvbillede.”

Læs også: Julie Berthelsen: Selv da jeg var 'toptunet' fokuserede jeg kun på den ene delle, jeg havde

Navn: Malene Nielsen
Alder: 34 år
Job: Køkkenhjælp på teknisk skole
By: København
Yndlingskropsdel: Bagdelen

https://imgix.femina.dk/img_0235_redi.jpg

Hvad kan du godt lide ved din bagdel?

”Jeg kan godt lide, at den ikke følger standarderne. At det er min egen. For ti år siden var det moderne med den helt lille røv, men sådan har min aldrig været. Jeg er rigtig glad for, at den ikke er flad, men rund og flot.Når man kigger i gadebilledet, er vi alle forskellige, og jeg må bare indrømme, at jeg synes, at en fyldig bagdel er flottere end de små flade.”

Har du altid haft det sådan?

”Nej, da jeg var yngre ville jeg godt have en lille røv. Jeg følte, at det var det, man burde have. Jeg har i mange år forsøgt at skjule min bagdel, men der skete noget for mig mentalt, da jeg kom i midt-tyverne. Jeg flyttede fra Jylland til København og begyndte at finde en ny identitet og at lære at holde af det, jeg har, i stedet for at tilpasse mig andres idealer. I samme periode fandt jeg et par rigtig gode cowboybukser, da jeg var på ferie i London. Det lyder lidt fjollet, men de gjorde noget for mig. Jeg havde aldrig gået i cowboybukser før, og pludselig så jeg min røv på en anden måde. Jeg har stadig de bukser.”

Læs også: Dorthe Kandi: Slår du dig selv for meget i hovedet? Jeg gør

Hvordan passer du på den?

”Folk tror, jeg laver 100 squats om dagen, fordi den ikke hænger, men jeg gør vitterlig ingenting. Jeg er født med røv. Den sidder bare. Jeg fremhæver den gerne i stramme bukser, for der er ikke længere noget, der skal skjules. Jeg er stolt af den.”

Hvad betyder den for din selvtillid?

”Den giver mig mulighed for at bruge hofterne, og jeg kan udstråle, at jeg er glad for mig selv og ikke har lyst til at gemme mig. Jeg har prøvet, at der var en fyr, der stoppede mig på Rådhuspladsen og sagde, at jeg havde verdens bedste røv. Det var ret sjovt og gjorde dagen bedre. Den slags smitter også af på selvtilliden.”

Læs også: Nina Q: "Det uperfekte er blevet et ideal - og jeg hader idealer"

Navn: Valery Lindegaard
Alder: 27 år
Job: Studerer engelsk på HF
By: Malmø
Yndlingskropsdel: Bryster

https://imgix.femina.dk/img_0118_redi.jpg

Hvad kan du godt lide ved dine bryster?

”De er smukke og bløde, og så er de små. Jeg er ikke særlig høj – 157 cm – og jeg synes, at mine bryster passer rigtig fint til min krop. Jeg kan bare rigtig godt lide dem. Flere af mine veninder har fået silikone i brysterne, det har jeg aldrig været interesseret i.”

Har du altid været glad for dem?

”Ja, det har jeg faktisk. Mange er utilfredse med deres krop i teenagealderen. Jeg har altid været tilfreds og har aldrig haft komplekser i forhold til min krop og slet ikke i forhold til mine små bryster. Jeg kan sagtens anerkende, at store bryster kan se flotte ud, men det er ikke noget for mig. Jeg har det med store bryster, som når jeg ser en kjole, der er virkelig flot, men bare ved, at den ikke vil klæde netop mig. ”

Læs også: Fit uden sixpack: Veltrænet er ikke lig med tynd

Har du fået kommentarer for dem?

”Jeg kan godt få komplimenter fra mine venner, men det, der især sidder fast, er, at min mor, mens jeg voksede op, sagde til mig: ”Du må aldrig lave dine bryster om, de er perfekte”. Det lyttede jeg efter, og det sidder fast i tankerne i dag. Mine veninder med silikonebryster har tit spurgt, om jeg ikke er utilfreds med størrelsen, men jeg har det sådan, at man skal elske og acceptere sig selv – så lever man et bedre liv.”

Hvad betyder dine bryster for dig?

”De betyder rigtig meget. De er en dejlig del af min krop. Jeg glæder mig altid, når jeg skal købe bh’er. Jeg passer på mine bryster og sørger for at købe den rigtige bh-størrelse for at få den rette støtte, og så smører jeg olivenolie på hele kroppen – og især på brysterne – to gange om dagen, så de forbliver bløde og fine. Jeg har set kvinder med bryster, der hænger, og det kan godt gøre mig nervøs for, om mine også kunne ende der. Jeg er så glad for dem, som de er nu.”

Få mange flere artikler om krop, mode og skønhed for kurvede kvinder i magasinet Q - læs mere her!

https://imgix.femina.dk/abbo_til_web_-_2016_-_oplaeg.jpg

Læs også