https://imgix.femina.dk/media/article/nina5494.jpg
Selvudvikling

Blogger Nina Q: Det uperfekte er blevet et nyt ideal - og jeg hader idealer!

25. april 2016
af Charlotte Heje Haase (redigeret til web)
Først da Nina gav sig selv lov til at have det dårligt og acceptere, at livet måske bare var noget møg, fik hun det bedre. Den personlige træner og populære blogger brænder for hverdagssundhed og råder os til at leve, præcis som vi har lyst til, og til at droppe de kulturskabte idealer og forestillinger om, hvordan livet, kærligheden og kroppen skal være.

Nina Qittoora har ikke et problem med at tagge sig på Facebook i Føtex og fortælle, at lige præcis dér fik hun et angstanfald.

Hun er selvudnævnt ’lorteekspert,’ og man skal ikke have talt med hende i ret mange minutter, før man finder ud af, at hun er vild med det som en metafor. Ting er ’røvede’, hun har været ’skidebange’ og hun har gennemlevet en ’lortet periode’ – alt serveret på klingende jysk med et afvæbnende smil.

Læs også: Fit uden sixpack: Veltrænet er ikke lig med tynd

Hun læner sig hen over bordet med et glimt i øjet, mens jeg gør klar til at optage samtalen: ”Nu håber jeg ikke, du vil spørge mig, om jeg hylder det uperfekte?”

Jeg klør mig i nakken og kigger ned på min notesblok, hvor der står, at jeg skal tale med hende om det uperfekte og kropsidealer. Blandt andet. Hun griner:

”Det uperfekte er blevet et nyt ideal, og jeg hader idealer. Det er blevet sådan noget med, at folk sidder med en slikskål fredag og lægger et billede op på Instagram. Der er kommet en bølge med, at vi skal være uperfekte og bare elske os selv, som vi er. Vi skal elske vores krop hele tiden. Det er et megasindssygt ideal, vi skal alle sammen slappe lidt af. Det bliver en elsk-dig-selv-som-du-er-klub, hvor du føler dig forkert i perioder, hvor du ikke er vildt begejstret hele tiden. Eller hvis du ikke lige er tynd eller kurvet på den rigtige måde. Og ved at sige, at der er noget, der er uperfekt, siger man også, der er noget, som er perfekt. Det giver ikke så meget mening for mig.”

Læs også: Video: Amy Schumer: Vi har ikke brug for et begreb som "plus size"

Så er vi ligesom i gang.

Vil du læse hvordan resten af interviewet forløb, så læs Q online HER via vores app. Du kan også prøve et abonnement for kun 99 kroner, hvis du vil læse magasinet Q.

https://imgix.femina.dk/abbo_til_web_-_2016_-_oplaeg4.jpg

Læs også