https://imgix.femina.dk/media/article/sd-17356.jpg
Selvudvikling

Julie Berthelsen: Selv da jeg var 'toptunet', fokuserede jeg kun på den ene delle, jeg havde

2. august 2016
af Malene Fich Weischer
Hvorfor har vi så svært ved at lægge den kølle væk, som vi hele tiden slår os selv i hovedet med, mens vi fortæller, at vi ikke er gode nok? Q har mødt sanger, forfatter og tv-vært Julie Berthelsen, der har en ny mission: at lægge al den negative selvkritik på hylden.
Når hun kigger sig i spejlet, ser hun mest på den delle, hun stadig synes at kunne se på maven. Hun har for nylig født sit første barn og har taget 25 kilo på under graviditeten. Nu er hun efter hård træning og en stram kostplan nede på 68 kilo. Det har hun ikke vejet, siden hun var teenager. Men er det en slank, toptrimmet version af Julie Berthelsen, der møder hende i spejlet? Nej. Fokus er på den der lille delle. Ikke på alt det andet. Ikke på, hvor sej hun har været, og på, at hun har nået sit mål. Det er den lille bitte, måske imaginære delle, der tager al opmærksomheden.
Var det så det store ”defining moment” for Julie Berthelsen? Der, hvor hun besluttede sig for at leve livet på en helt anden måde? Egentlig ikke. Alligevel spiller det øjeblik en rolle for den holdning, Julie i dag har til sin krop.

Den naturlige balance

Da Q møder Julie, sanger, studievært og kendt af det meste af Danmark som den smukke og naturlige kvinde med den store sangstemme, på en hyggelig café i Odense, har hun født barn nummer to. Den skønne, lille pige Sia på fire måneder, der sidder og smiler hos mor, mens vi taler. Storebror Casper er i børnehave. Lidt inde i interviewet dukker hendes mand, GOG-håndboldspilleren Minik Dahl Høegh, også op for at spise lidt brunch. Det er hyggeligt. Den gode stemning, roen og glæden ved at være til lyser ud af den lille famlie og ikke mindst ud af Julie. Også selvom hun ikke længere vejer de omtalte 68 kilo.
https://imgix.femina.dk/sd-17358.jpg
Læs også: Dorthe Kandi: Slår du dig selv for meget i hovedet? Jeg gør ”Siden dengang har jeg fået en masse nye erkendelser og erfaringer – og jeg har fået Sia, og også der lykkedes det mig at tage 25 kilo på. Men måske netop på grund af erfaringen fra sidst gør det ikke så meget. Altså nu handler det mere om at finde den balance, hvor kroppen er glad og har det godt og ikke nødvendigvis om at tabe sig. For mig er den naturlige vægt nu engang 75-80 kilo, og jeg synes altså, jeg ser godt ud – også når jeg vejer 80 eller mere, som jeg gør lige nu.” Kan du lide, hvad du læser? Find resten af interviewet i Q/maj, som er på gaden nu. Når du køber Q i maj får du også magasinet "Kvinder med Kurver" med - helt gratis. Find Q i din nærmeste kiosk eller supermarked.
https://imgix.femina.dk/q_nr5_320x160px_0516_0.jpg

Læs også