Har mænd egentlig mere lyst til sex end kvinder og er der så stor forskel på deres seksuelle fantasier som mange tror? Der findes mange myter om kvinders sexlyst, men langtfra alle holder stik.
Kærlighed og sex

Sandheden om kvinders sexlyst

1. august 2014
af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: shutterstock
Har mænd egentlig mere lyst til sex end kvinder og er der så stor forskel på deres seksuelle fantasier som mange tror? Der findes mange myter om kvinders sexlyst, men langtfra alle holder stik.

Få sandheden om kvinders sexlyst her!

Kristen Mark, der er forsker i seksualitet og parforhold mener at der hersker masser af fordomme, og forkerte informationer, når det kommer til kvinder og deres sexlyst.
For eksempel er det en udbredt misforståelse, at det oftere skulle være kvinderne, der mister lysten til sex end mænd. Denne og andre myter om kvinder og disses sexlyst tilbageviser forskeren på Huffingtonpost.com.

Hun siger til Huffingtonpost.com, at det er vigtigt, at vi får afviklet disse myter, da de er med til at opretholde en idé om, at der er stor forskel på mænd og kvinder i seksuel henseende. Kristen Mark har fundet forskning, der tilbageviser flere af de misinformationer, der trives i bedste velgående. Her er fire af dem, vi oftest støder på:

Læs også: Sexologen om kvinders sexlyst: "Tag mig hårdt om 30 minutter..."

Få her tre tips mod manglende sexlyst

Halvdelen af alle kvinders sexliv fungerer ikkeEn undersøgelse fra USA, der blev udført i 1999 ved Department of Sociology, University of Chicago, viste, at 43 procent af kvinderne var seksuelt dysfunktionelle. Og dette resultat har hængt ved, mener Kristen Mark. Hun forklarer, at der ofte bliver refereret til denne undersøgelses resultater, men at der er store problemer med dens validitet. I virkeligheden ved man ikke, hvor mange kvinder (eller mænd) der reelt er seksuelt dysfunktionelle, da der kan ligge meget andet til grund for kvinders seksuelle udfordringer, end at de er dysfunktionelle. Det kan eksempelvis være helbredsproblemer eller problemer i det pågældende parforhold.

Galleri: Find inspiration til nye sexstillinger her

En stor sexlyst hos kvinder gør dem til et særsynKristen Mark forklarer, at vi generelt opfatter kvinder med en stor seksuel appetit som et særsyn. Men hun forklarer, at det langt fra er unormalt, at kvinder har en stor lyst til sex. Det understreger hun ved hjælp af en canadisk undersøgelse fra 2009, der blev publiceret i The Canadian Journal of Human Sexuality, som viste, at 52 procent af kvinder kunne kategoriseres som "meget seksuelle".

Kvinder og mænd deler ikke de samme sexfantasierDen forskning, som Kristen Mark selv for nylig har udført ved Center for Sexual Health Promotion, Indiana University i Bloomington, viser, at der ikke er specielt store forskelle mellem mænds og kvinders seksuelle lyster og præferencer. Dette var overraskende for hende, da hun som så mange andre, regnede med, at det billede, der generelt er af, at 'kvinder er fra Venus og mænd er fra Mars', er sandfærdigt. Hun mener, det er vigtigt, at få fokus væk fra forskellene og i stedet flytter dem over på lighederne. Og er du i et forhold med en mand, der er meget forskellig fra dig selv rent seksuelt, så siger det mere om jeres forhold end om kønnene generelt, fastslår hun.

Se listen over mænd og kvinders top 10 sexfantasier her

Mænd har en større sexlyst end kvinderDer hersker en fordom om, at det oftest er kvinden i parforholdet, der mister sexlysten. Men en tidligere undersøgelse af forskellen mellem den seksuelle tilfredshed i heteroseksuelle parforhold fra Department of Psychology, University of Georgia i Athen viser, at det ikke holder stik. Det er lige så ofte mændene, der mister sexlysten, peger undersøgelsen på. Det stemmer overens med Kristen Marks egen forskning, hvor hun heller ikke har kunnet finde forskel på mænd og kvinder med hensyn til manglende sexlyst.

Læs også