Kvinder skal varmes op længe, før de er klar til sex, mens mænd er klar til makronerne, så snart de ser et bart bryst. Eller hva’? feminas sexolog Sara Skaarup nuancerer sexlyst.
Kærlighed og sex

Sexologen om sexlyst: ”Tag mig hårdt om 30 minutter ...”’

22. juni 2017
af Sara Skaarup
Foto: Bo Lynge
Kvinder skal varmes op længe, før de er klar til sex, mens mænd er klar til makronerne, så snart de ser et bart bryst. Eller hva’? Feminas sexolog Sara Skaarup nuancerer sexlyst.

Sexlyst er ikke en entydig størrelse

Spørger man par, hvem af dem der er hurtigst til at tænde seksuelt, er det mit bud, at over halvdelen vil svare: Ham! Og ja – typisk tager det længere tid for en kvinde at blive våd forneden, end det tager manden at opnå rejsning. Et eksperiment med kvinders seksualitet, hvor forsøgspersoner blev koblet op på noget elektronisk registrering og dernæst så porno, fastslog dog, at kvinder reagerer lige så hurtigt som mænd – vi kan tænde lige så hurtigt, hvis stimulansen er ”rigtig”.

Reelt kan begge køns tænding altså registreres i løbet af ret få sekunder. I virkelighedens verden kender de fleste kvinder den hurtige ophidselse fra forelskelsernes perioder og andre gange, hvor man er ”akut liderlig”. Der er dog en tendens til, at forspillet kortes ned med tiden. I mange etablerede forhold er der meget lidt lir før selve akten – nogle skal, populært sagt, ”bare have det overstået”. Det er værd at huske på, at ”fysisk klar” ikke er det samme som at være ”mentalt klar”. Der findes mange niveauer af ophidselse – fra mildt interesseret til så liderlig, som man kan blive. Der kommer oftest en anden slags ophidselse ud af at vente med penetrationen, til når kvinden sukker efter at mærke sin partner indeni, end når manden presser den op, så snart det kan lade sig gøre.

LÆS OGSÅ: 4 ting, der styrker din sexlyst

Kvinder vil begæres

Eftersom ”det nye og spændende” er en af de komponenter, mennesker tænder på, burde vi gå den anden vej og blive mere opfindsomme i forhold til at lire hinanden op i de lange forhold.

Vejene til kvindens lyst er forskellige. Mange kvinder kan godt lide at kysse og kæle og få massage. Men forspillet skal helst også ske uden for soveværelset. Og heldigvis har en del kvinder opdaget, at de ikke behøver mandens tilstedeværelse, blot hans opmærksomhed for at begyndte at tænde. Det hænger sammen med, at kvinder generelt tænder rigtig meget på at blive begæret. På at føle sig eftertragtede og attraktive. En række små påmindelser dagen igennem fra kæresten om, hvor meget han vil have én, og hvad han drømmer om at gøre med én, kan starte forspillet, før man overhovedet mødes: ”Tag mig hårdt om 30 minutter!”.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også