https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/oktober/201241kaerestep.jpg
Kærlighed og sex

Sådan finder du en kæreste

8. oktober 2012
af Karen Witt Olsen –
Foto: Hanne Fuglbjerg, Getty Images, Colourbox og PR
Læs eksperternes råd til hvordan du finder, fanger og fastholder en kæreste

Inden du kaster dig ud i jagten på drømme-fyren, er der et par ting, der er godt at vide:
"Hvis du ikke elsker dig selv, kan du ikke elske andre. Heller ikke selvom det lyder som en kliché," siger coach Gitte Koldtoft.

Trin 1 - Elsk dig selv og tilgiv dine egne fejl

Kvinder tror en kæreste gør dem lykkelige


Gitte koldtoftwww.koldtoft.dk

"Mænd kan mærke på lang afstand, når kvinder er desperate - når vi tror, vi har BRUG for en mand i stedet for LYST til en. Og det gider de ikke. Til gengæld elsker de kvinder, der føler sig hele og fantastiske," siger hun.

"Lykkelig er noget, du beslutter dig for at være. Selvfølgelig kan det være trist at være 35 år, ønske sig mand og børn - og end ikke have en kæreste. Men get over it. Du kan ikke "sørge dig" til en kæreste," siger Gitte Koldtoft.
Hun ved, det lyder barskt, men mener ikke, medlidenhed skaffer kvinder gode mænd.

Læs også : Lær at forstå hvordan mænd tænker

Lad ikke angsten vinde over kærlighed


Martin Østergaard
www.martinoestergaard.dk

Bare husk, at nogle spøgelser flytter med:

"Du bliver aldrig helt fri af fortiden. Når du møder en ny kæreste, vil du altid, hvis du for alvor føler for ham, blive konfronteret med spøgelserne i din fortid: angsten for at miste, din frygt for at blive brugt, din ulyst til at blive domineret osv.," pointerer han og opfordrer kvinder med mod på en ny kæreste til at kaste sig ud i det alligevel og huske på, at man dybest set er den samme som sidst, man ledte efter en partner.

"Vær parat til at tilgive dig selv, hvis du begår de samme fejl igen - for det gør du. Forskellen er blot, hvordan og hvor hurtigt du reagerer, når du opdager det."


Coachens råd:


Psykoterapeutens råd:

Trin 2 - Hvem er mr. right?

Nu er du "kæreste-parat". Næste trin handler om at finde ud af, hvem du skal holde udkig efter.
Gitte Koldtoft opfordrer singlekvinder til at skrive de karaktertræk ned, som de ønsker hos en kommende kæreste. Og gerne forme en positiv sætning omkring det i nutid.

Kvinder går glip af fantastiske mænd


Psykoterapeut Martin Østergaard mener, at når du er 'kæreste-parat' - altså kender dig selv og er åben - vil du have nemmere ved at møde en mand, der ikke er helt, som du måske regnede med.

"Jo mere sikker du er på dig selv, jo mindre vil du have brug for en bestemt mand, der kun findes i dit hoved. Altså, jo mere vil du være parat til en virkelig mand med de fejl og mangler, han nu har," siger han.

Coachens råd:
Psykoterapeutens råd:

Trin 3 - Søg en kæreste og du skal finde

Efter at have gjort dig selv klar, og fundet ud af, hvordan en kommende kæreste skal være, er det nu tid til at sætte jagten ind.

Gitte Koldtoft mener, det handler om at komme "ind i kampen" for at møde manden.
"Kvinder må se at komme ud af vagten. Det nytter ikke at sidde hjemme, vi skal ud og være synlige, f.eks. ved at date via nettet, der er en fantastisk mulighed, hvis du ikke lige kan finde ham i byen, på jobbet eller aftenskolen. Og hvis du nu sidder og tænker: "Det har jeg prøvet - det nyttede ikke", så er det op på hesten igen, for hvad er alternativet?" spørger coachen.

Hun opfordrer kvinder, der skal på jagt, til at forberede sig ordentligt.
"Ha' gode spørgsmål parat, så du får reel information, som du kan bedømme ham ud fra. Spørg f.eks. om hvad han brænder for, hvad han drømmer om, hvad hans venner vil sige om ham, hvilke job han vil søge osv. På den måde får du noget viden, du kan bruge til meget mere end f.eks., hvor han er født, og hvilken øl han er vild med. Det er ligesom med et ny job: Man skal gøre en indsats for at få det. Og så skal du lytte og lytte for at lære ham at kende - han vil elske dig for det," lover Gitte Koldtoft.

Den rigtige mand venter lige rundt om hjørnet

"Vi mænd er "suckers" for at gøre kvinder glade. Vi er taknemmelige for at få et smil tilbage på gaden. Vi elsker at hjælpe med at holde døren, når en kvinde skal igennem med både cykel og en masse poser. Og vi vil gerne leve med hende resten af livet, hvis det nu skulle være."

Martin Østergaard opfordrer kvinder på jagt til at "bruge" de mænd, de møder:
"Brug os, for vi elsker at blive brugt. Og hvem ved, måske fører denne imødekommenhed fra dig til venskab og på sigt et kæresteforhold. Det ville jo være fantastisk," siger han.

Coachens råd
Psykoterapeutens råd:
Læs også : 5 parfumer der forfører med garanti

Trin 4 - Fang ham

Den rigtige er i kikkerten, nu skal han hales ind. Gitte Koldtoft opfordrer kvinder, der gerne vil lande en mand til at "sælge" sig selv. Din indre gudinde skal på banen."Du skal udvendigt udtrykke, hvem du er indeni. Du er en sensuel, selvsikker, fantastisk kvinde, og det skal du signalere, på DIN måde," siger coachen.

Der er også en kæreste til dig

Vidste du..
At, 730.000 mænd er single

At ca. 600.000 singlemænd bor i provinsen, og knap 130.000 i hovedstandsområdet

At 15.000 mænd er single og bor sammen med et barn

Visualiser din indre gudinde

"Det er som til en jobsamtale, jo bedre tilpas du føler dig - jo mere succes tiltrækker du."
Coachen understreger, at mænd elsker at tale om sig selv, men at det er lig med anti-scoring at spørge direkte til, om han vil have børn. Det får manden til at føle sig som "projekt-far-til-dine-kommende-unger" og skræmmer ham væk. Spørg i stedet til hans ambitioner for fremtiden.

Marker dig med venlighed

"Det handler ikke så meget om, hvorvidt I går i seng sammen på første eller 10. date, eller hvem der tager det første skridt. Det vigtige er, at du er venlig og bruger din forsigtighed til at se ham lidt an. Vis ham på den ene side, at du er parat til at kaste alt i puljen, men marker samtidig, at han ikke skal fejle mere end en gang, før du trækker dig tilbage til start," siger han og understreger, at du ikke scorer en stærk og blivende mand, medmindre du tydeligt viser, at du ikke accepterer, hvis han pludselig opfører sig underligt eller er svær at få fat i. Gør han det, skal du bakke til udgangspositionen. Og hvis du synes, du er for meget på, så test manden ved at lade ham tage næste initiativ.

"Husk, at hvis der er rigtig meget usikkerhed eller kedsomhed fra starten, så vil der også være det resten af jeres forhold," siger Martin Østergaard.

Coachens råd:
Psykoterapeutens råd:

Læs også : Derfor elsker mænd kvinders bryster

Trin 5 - Få forholdet til at holde

"Det vigtigste her er at huske, at du ikke kan lave ham om. Han taber ikke lige fem kilo, begynder at løbe eller arbejder mindre, medmindre han selv vil. Du har også dine særheder, så lær at leve med hans, eller gå din vej." Så kontant er coach Gitte Koldtoft, der samtidig siger, at der er en indre fred i at acceptere manden, som han nu engang er.

Det er også vigtigt at lade manden have sin tid i "hulen". Hvis han får ny energi ved at se håndbold, så lad ham - og ring til veninderne, hvis du vil sludre."Selvfølgelig skal I kunne tale sammen, men ikke hele tiden. Nogle mænd har talt færdigt på jobbet. Brug i stedet dit krudt på at gøre dig selv og ham glad," siger hun.

Detaljerne holder parfoholdet i live

"Spørg dig selv, hvor sjov er jeg egentlig at bo sammen med? Svaret fortæller dig som oftest, hvad du kan gøre for at få parforholdet til at holde," fastslår coachen.

Brug mandens eget våben til dit forsvar

Derudover er det vigtigt kun at snakke med kæresten én gang, hvis han ikke behandler dig ordentligt. Ændrer han ikke adfærd, skal der andre metoder til.

"Det mest effektive er at bruge mandens eget våben: At trække sig væk og blive væk, til han selv tager kontakt. Når han selv kommer, er han parat til at indrømme sine egne fejl."

Martin Østergaard forklarer, at det herefter er vigtigt, at du lytter og spørger til, hvordan manden oplevede diskussionen eller skænderiet. Du må gerne fortælle din version, og I behøver ikke være enige. "Men hvis forholdet skal holde, nytter det ikke, du feks. siger: "Nej, sådan var det ikke". Du skal behandle ham ordentligt og anerkende hans version, det fremmer nærhed og styrker kærligheden," pointerer han.

Coachens råd:


Psykoterapeutens råd:

Læs også : Det mener han i virkeligheden om dig i sengen

Læs også