https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/oktober/2013-43-kys-p.jpg
Kærlighed og sex

Kysset er afgørende for dit valg af partner

22. oktober 2013
af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media
foto: shutterstock
Hvor vigtigt er kysset for dig, når du lige har fundet sammen med en ny mand? Hvis du er som de fleste, så kan det faktisk være afgørende for, hvor længe du satser på, jeres forhold vil holde.

Ny forskning fra Oxford University peger på, at kysset er vores nøgleredskab til at finde ud af, om den person vi står overfor, er en vi satser på at være sammen med længe. Det skriver Huffingtonpost.com.

Forskerholdet, der opererede i afdelingen for eksperimentel psykologi, lavede undersøgelsen blandt 900 deltagere, hvoraf to ud af tre var kvinder, som de stillede en række spørgsmål for at klarlægge kyssets betydning.


> Sådan bliver du bedre til at kysse

- Partnervalg hos mennesker er en kompleks sag. Det involverer en række vurderinger frem og tilbage, hvor man spørger sig selv, om man har lyst til at gå dybere ind i forholdet, siger en af forskerne bag undersøgelsen, Robin Dunbar, professor ved Oxford University. Det skriver Huffingtonpost.com.

Kvinder lægger større vægt på kysset

Kysset har ifølge undersøgelsen en helt særlig og afgørende betydning, når vi laver disse vurderinger helt i begyndelsen af et forhold. Især for kvinderne viser forskningsresultaterne.

- Den første tiltrækning inkluderer sandsynligvis ansigt, krops og sociale signaler. Derefter bliver vurderingen mere og mere intim, og når vi når dybere ind i flirtens stadier, så er det her kysset kommer ind i billedet, siger Robin Dunbar.

> 5 tips til hvordan han bliver bedre i sengen

Kun gode kys giver lange forhold

Forskningen viste også, at kysset har større betydning i et forhold, som man regner med skal holde længe frem for i korte forhold. Og at det er kvaliteten af kyssene op til, at man skal have sex, der er det vigtigste.

At kvinder finder kvaliteten af kyssene mere vigtig end mænd, forklarer forskerne med, at kvinder generelt er mere selektive end mænd, når de skal udvælge en partner. Dette tilskriver de kvindens dybereliggende instinkter.

Læs også