kys
Kærlighed og sex

Kys: Sådan bliver du bedre til at kysse

20. februar 2021
af Redaktionen
Udgivet første gang 20. december 2014. Foto: Unsplash
Er du god til at kysse? Eller ved du det ikke? Her kan du blive meget klogere på alt det, du ikke vidste om kysset og få de bedste tips og tricks til, hvordan man kysser godt.

Kan du huske, hvilke tanker og følelser du havde omkring det første kys?

Hvis du er, som de fleste af os er, så var dine tanker fyldt med ubesvarede spørgsmål om, hvordan kysser man godt, hvordan snaver man med bøjle, hvordan kysser man med tungen og sikkert også tanker om, hvad det nu var, man absolut ikke skulle gøre, hvis man ikke ville være dårlig til at kysse.

Siden da har du formentlig fået og givet masser af kys, men som med så meget her i livet, så er der altid plads til at blive bedre!

Uanset om du er her, fordi du vil vide, hvordan man kysser første gang, om du vil se hvordan man snaver, eller om du bare vil have lidt tips og tricks til, hvordan du kan blive endnu bedre til at kysse, så skal du læse med i denne artikel.

Hvordan kysser man godt? Et spørgsmål om teknik

Kys er subjektive, og det er forskelligt fra person til person, hvad man betragter som et godt kys. Så hvordan ved man om man kysser godt?

Ja, den nemmeste måde er simpelthen er føle efter i kroppen og mærke selve kysset i akten. Er der for meget snav og for lidt kys?

Er der en tunge ud over det hele eller dukker den aldrig frem?

Du vil hurtigt kunne pejle dig ind på, hvad du selv føler er et godt kys og den nemmeste måde at få flere gode kys er at fortælle den, du kysser, at netop det her kys var helt fantastisk, og at det skal foregå mere på den måde - fremfor at sige, at du syntes det var et dårligt kys.

Hvordan kysser man en fyr godt?

Mænd gerne vil føle de har kontrol når de kysser, og det betyder at du som kvinde skal læne dig tilbage, nyde kysset og følge hans tempo for kysset.

Hvis han er en dårlig kysser skal du dog nok overveje at guide lidt mere, fremfor at lade som om det er et fantastisk kys.

Du kan prøve at hive let i håret bag hans øre, en let massage af håret og hovedbunden, det er for stortset alle rigtig behageligt.

Vidste du det om kys?

  1. Der er tonsvis af nerveender i dine læber (100 gange flere end på dine fingerspidser!) der stimulerer begær. Netop derfor føles det særligt tilfredsstillende at kysse før, under og efter sex.

  2. Mænd begynder at kysse med åben mund for at overføre deres libido- styrkende testosteron til deres partner. Så når han bliver lidt mere offensiv, prøver han måske bare at gøre dig mere kælen.

  3. Mænd er dobbelt så tilbøjelige til at have sex med en dårlig kysser end kvinder.

  4. Drop tantekyssene. Mere passionerede kys forhøjer blodtrykket, hvilket får dit hjerte til at slå hurtigere. Det gør dig mere opstemt, hvilket gør det nemmere for dig at få orgasme.

  5. Ifølge en undersøgelse foretaget af amerikanske Cosmopolitan har 43 pct. af kvinder mellem 25 og 34 år prøvet at kysse en anden kvinde.

Hvordan kysser man med tunge?

Tricket til at blive god til at kysse med tunge er, ironisk nok, ved nøje at tænker over hvor og hvor meget du bruger tungen til at kysse.

Din tunge må under ingen omstændigheder røre din partners læber i et tungekys, før jeres læber har rørt hinanden. På den måde bliver det et mærkværdigt slik på læberne, som ingen finder rart.

Et godt tungekys skal bygges op med små kys, og det betyder at du altså ikke bare skal kaste dig direkte ud i et tungekys. Når først jeres tunger berører hinanden, skal I sørge for at jeres rytmer passer til hinanden.

Og hvordan gør man så det? Det gør man ved at kysse langsomt! Du skal igen prøve at lade manden tage kontrollen og følge ham.

Hvis en af jer trækker jer væk, så skal der ikke være noget tunge uden for munden. Med et godt tungekys gælder det, at mindre er godt - og at det der kan se godt ud på film, heriblandt pornofilm, ikke altid er hvad der føles godt.

Hvordan kysser man frækt og passioneret?

Et passioneret kys handler om intensitet, men det betyder ikke nødvendigvis at det er to ansigter der er all over hinanden.

Nogle gange handler intensitet om hvad man ikke gør, fremfor hvad man gør. Som f.eks. lange blikke inden et kys, eller at man overrasker med et kys fremfor at begge parter venter på det.

Hvordan kysser man under sex?

Det kan ofte ske, at man i kampens hede helt glemmer at kysse sin partner, eller finder det besværligt at kysse i en given stilling.

Men hvis du kan finde ud af at kombinere kys og sex, så tager du oplevelsen fra god til fantastisk! Måden hvorpå du kan gøre dette er ved, at sørge for at dine kys matcher hvad der ellers foregår med kroppen.

Det betyder at hvis det er sensuel berøring, så skal dine kys også være sensuelle og romantiske.

Læs også