Otte – så mange har vi i gennemsnit haft sex med, afslørede en stor amerikansk undersøgelse for nylig. FEMINA har spurgt fire modige kvinder og en sexolog om, hvor vigtigt antallet af sexpartnere er
Kærlighed og sex

Hvor mange sexpartnere har du haft?

4. januar 2010
af Andrea Bak
Foto: Heidi Maxmiling
Otte – så mange har vi i gennemsnit haft sex med, afslørede en stor amerikansk undersøgelse for nylig. FEMINA har spurgt fire modige kvinder og en sexolog om, hvor vigtigt antallet af sexpartnere er

Så mange sexpartnere har vi haft...

Lonnie, 33 år
Pædagog
Antal sexpartnere: 1

Lonnie og hendes mand Thomas mødte hinanden i gymnasiet. I dag er de gift og har to børn på syv og fire år. De har aldrig været i seng med andre end hinanden.
- Der er somme tider nogen, der spørger mig, om jeg ikke er bange for at gå glip af noget, men de fleste synes, det er noget helt særligt. Vi er begge to meget åbne, når det gælder sex. Vi er gode til at tale sammen, og vi stoler på hinanden og er begge åbne over for at prøve nye ting. Vi har udviklet os enormt sammen seksuelt, så nej, jeg føler bestemt ikke, jeg går glip af noget, siger hun.

Betina

Betina, 26
Kontorelev
Antal sexpartnere: 21

Silke og hendes mand har kendt hinanden i seks år og har en søn sammen på tre år. Silke havde sin seksuelle debut som 16-årig med en dreng fra sin gymnasieklasse. Silke og hendes mand har talt om deres respektive tal, og Silke har været sammen med flere end ham, men det er ikke noget, der har indvirkning på deres forhold. - Hvis det havde været omvendt, forestiller jeg mig ikke, at jeg ville have problemer med det. Hvis han fortalte, at han havde været sammen med 100 kvinder, ville jeg være nysgerrig og spørge ind til hans motiv for at have været sammen med så mange. - Bare man har sig selv med, synes jeg ikke, det har nogen betydning, hvor mange man har haft sex med, siger hun.

Sascha

Sascha, 27 år
Model og smykkedesigner
Antal sexpartnere: 53

- Jeg har det fint med mit tal. Jeg synes ikke, det er hverken for mange eller for få, siger Betina.
Hun havde sin seksuelle debut som 17-årig med en kæreste, hun havde kendt et par måneder.
- Jeg har ikke sat noget tal på inde i mit hoved for, hvad der er det perfekte antal. Så længe man kan stå inde for det, man gør, og ikke fortryder en hel masse, synes jeg, man skal gøre, som man har lyst til. Det er ikke, fordi jeg sidder og tæller eller sammenligner med mine veninder, men når vi snakker om det, kan jeg godt fornemme, at jeg ligger i den lave ende, hvad sexpartnere angår. Men altså - det er ikke særlig vigtigt. Bare man har det godt med det, siger hun.

Silke

Silke, 30 år
Designer
Antal sexpartnere: 12

Sascha har haft 14 kærester siden sin seksuelle debut som 16-årig med en kæreste, hun havde kendt i 10 dage. To af kæresterne betegner hun som seriøse, da de forhold har varet længere end tre måneder. - Resten er ret ligeligt fordelt på one-night stands og det, jeg kalder for bollevenner. Jeg fortryder ikke mit tal. Jeg har somme tider fortrudt de omstændigheder, jeg har haft sex under - for eksempel hvis der har været mere i det fra min side end hans. Så kan jeg godt fortryde det. Sex er noget intimt for mig, og jeg håber aldrig, jeg kommer til at adskille sex og følelser. Men jeg er et spontant menneske. Hvis jeg har lyst til at have sex med en fyr på første date, så gør jeg det, siger hun.

Læs også: Flere sexpartnere giver bedre sex

Eksperten:
Vivi Hollænder er sexolog. Hun mener ikke, antallet af sexpartnere behøver at have nogen betydning, men det kan skabe problemer hos nogle, hvis de ikke selv har det godt med det.
- Jeg oplever somme tider, at klienter har det svært med deres tal. Mændene føler typisk, de har været i seng med for få, især hvis de ved, at deres partner har været sammen med flere. Omvendt er der desværre stadig kvinder, som hænger fast i myten om, at man er billig, hvis man har haft mange sexpartnere, siger hun.
- Jeg vil virkelig gerne opfordre alle til at gøre op med opfattelsen af, at en mand er en tyr, hvis han har været sammen med mange, og en kvinde er en tøjte, hvis hun har været sammen med mange, siger hun.

Læs mere på bedresexliv.dk

Se også:

Kvinder glemmer, at sex er vigtigt

Send mere sex

Læs også