”Send mere sex” er romanen om kærlighed, sex, parforhold og skilsmisser.
Kærlighed og sex

Send mere sex

af Susse Wassmann 28. oktober 2009
Foto: Heidi Maxmiling, tv3, tv2, pr, Stylist: Anja Maxmilling
Sammen med kollegaen og veninden Trine Appel har Anne-Grethe Bjarup Riis skrevet romanen ”Send mere sex” om kærlighed, sex, parforhold og skilsmisser anno 2009. Og det går ikke stille for sig

Romanen: 'Send mere sex'

 

Send mere sex

"Det kilder et vist sted på Helene Sandholm. Eller for at sige det på jævnt dansk: Hun er stanghamrende liderlig! Hun læner sig op ad den vakkelvorne reol, og da hun kaster nakken tilbage, rammer hun bogryggen på Broby Johansens "Krop og klær". Men lige nu er hun mest krop, for klæ'rne er drysset af hende og ligger spredt rundt på gulvet, og der er én, der bider hende i brysterne. Det er Morten (...)". Sådan indleder Anne-Grethe Bjarup Riis og Trine Appel deres roman "Send mere sex" med første kapitel under titlen: "Alle har ret til et fedt sexliv!".

Selvoplevede historierSelvom scenariet virker eventyrligt, viser det sig dog hurtigt at Helenes hverdag til forveksling ligner den, de fleste af os kender - med opvask, børnepasning, TV og stress. Og netop derfor er det, hun har kastet sig ud i et vildt eventyr med en ung elsker ... for hvad gør man, når man egentlig bare vil have noget kærlighed, og man ikke synes, man får nok derhjemme?

- Jamen, jeg har da selv været i den situation - det er sgu ikke bare nogle sjove historier, vi har fundet på! Meget af det er selvoplevet, og så har vi blandet det rundt i en stor gryde og puttet det ned i de forskellige karakterer, siger Anne-Grethe Bjarup Riis.

Du har også været igennem en skilsmisse - har du plukket ting fra den også?

- Ja, der er mange ting, der ligner noget fra mit eget liv. For eksempel ville min mand ikke have, at jeg kom til arrangementer med børnene, og det fandt jeg mig i. Det er jo utroligt, hvad der sker i sådan nogle situationer. Fordi vi har dårlig samvittighed over, at det er os, der har kneppet udenom, så går vi på kompromis og betaler af på den anden konto. Det er jo synd for ham, for det er mig, der er gået, så skal han da også have lov til at bestemme lidt!

Synes du, det er i orden at være utro?

Nej, det synes jeg ikke - hvis du vil blive i dit forhold. Jeg fandt jo min nuværende mand ved at være utro, ja, men jeg vidste, at jeg ikke skulle blive sammen med min eksmand, for der var bare ikke nok kærlighed til sidst. Men jeg tror ikke på, at man kan sparke noget kærlighed ind i forholdet ved at gå ud og kneppe med gud og hvermand - den løsning tror jeg ikke på, siger Anne-Grethe Bjarup Riis og fortsætter:

- Tværtimod får du sparket en masse utryghed ind i forholdet på den måde... og jeg er slet ikke fortaler for, at man går ud og krydrer frikadellen ude i byen, og så kommer man hjem, og så kører det. Jeg ved godt, det er meget oppe i tiden. (...) Det synes jeg ikke er respekt og tolerance og kærlighed. Det handler om pik og kusse og hvorfor så blive sammen?

Du er ikke alene- Vi vil have den nøgne sandhed! Vi vil gerne sige til vores omverden: Prøv at høre her: Sådan føler vi kvinder fandeme! Jeg er sikker på, at rigtig mange vil kunne nikke genkendende til de situationer, vi liner op i bogen, og jeg håber virkelig, at hvis folk går og bokser med nogle af de problemstillinger, så kan de føle: Hey, jeg er ikke alene! For vi er her. Vi har det også sådan! siger Anne-Grethe.

Læs ogsåVind Send mere sex - af Anne-Grethe Bjarup Riis

Kvinder glemmer sex er vigtigt