Kvinder glemmer at sex er vigtigt
Kærlighed og sex

Kvinder glemmer at sex er vigtigt

30. september 2009
af Lotte Kirkeby Hansen
Foto: Heidi Maxmiling
Når det kommer til sex, skal vi glemme alt om ligestilling og lade manden gøre hans job. Det mener forfatteren Anette Vestergaard, en af kvinderne bag Nynnes Dagbog og nu aktuel med bogen Ind i kampen

Sex er vigtigt

Helene er hovedpersonen i Anette Vestergaards debutroman, "Ind i kampen". Super kontrolleret og succesrig. Styr på kernefamilien og karrieren. Men - hendes kærlighedsliv har det elendigt. Noget af det, der virkelig mangler i Helenes liv, er sex.

Kvinden op på køkkenbordet!
Helenes sexliv har stået på standby, siden børnene meldte deres ankomst, og det er noget, der kan ødelægge ethvert parforhold, mener Anette Vestergaard. - Sex er så supervigtigt. Men mange kvinder med børn har svært ved at integrere luderen og madonnaen og svinger derfor hele tiden mellem begær og bekymring. Men her er det, mændene skal på banen! Vi skal have ligestillingen væk fra dobbeltsengen og kvinden op på køkkenbordet. Sex er jo en udveksling af anerkendelse, nærhed og kærlighed, og det bliver nødt til at være en del af parforholdet.

Mere realistisk end Nynne
"Ind i kampen" er Anette Vestergaards debut som romanforfatter, selv om det er knap 10 år siden, hendes navn første gang stod på ryggen af "Nynnes dagbog", der startede i klummeform til Politiken. Denne gang er tonen mere dramatisk - Jeg har længe interesseret mig for ligestilling og de sociale og magtrelaterede spilleregler og skævheder, der gør sig gældende overalt i livet - både i de professionelle og de private gemakker. Og det er noget af det, jeg i dramatiseret form gerne har villet skildre i "Ind i kampen", siger Anette Vestergaard.

Mænd og kvinder er uens
Når Anette Vestergaard kigger sig omkring og betragter parforhold, er der én ting, der springer i øjnene: Mænd og kvinder er blevet ens. - Man er kommet til at blande de to sfærer sammen og har slået mænd og kvinder i hartkorn. Men vi er ikke ens. Vi er også biologi. Og når vi tror, vi skal være så fandens ens, glemmer vi fuldstændig at anerkende det, den anden kan. Manden skal turde træde i karakter som mand, og kvinden skal lade ham gøre det. I hele den her ligestillingens symbiose er al spænding gået tabt, og vi er holdt op med at respektere hinandens forskelligheder, siger Anette Vestergaard.

Se også:
Kvinder vil have sex! Men hvordan?
Sex uden sure sokker
Bliv klogere på dit sexliv

Læs også