Flere partnere giver bedre sex i følge ny undersøgelse
Kærlighed og sex

Flere partnere giver bedre sex

22. september 2010
af Torbjørn Stridbæk
Foto: IstockPhoto
Danskerne har flere skiftende sex-partnere end folk i EU, USA og Canada, viser en ny undersøgelse

Danskerne har flere sex-partnere

Danskerne er bedre på lagnerne, fordi de har øvet sig med mange skiftende partnere. Det viser en undersøgelse, som MetroXpress har foretaget i 10 lande.

Undersøgelsens konklusion er et sundhedstegn, synes sexolog, Katrine Berling. Hun peger på, at 30'erne er blevet de nye 20'ere, og danskerne når at have sex med mange forskellige, fordi vi slår os ned med en fast partner senere i livet.

- Hver gang vi møder en ny, lærer vi noget nyt om os selv og vores seksualitet. Vi starter på en frisk, og vi tør spørge om ting, som måske var tabu i vores tidligere forhold. På den måde kan vi udfordre og udforske vores seksuelle fantasier, når vi møder en ny partner, siger hun.

Læs også: Har du haft flere sex-partnere end de gennemsnittet

Frisind og livserfaring
Vores seksuelle frisind er en anden væsentlig årsag til den travle udskiftning i de danske soveværelser.

- Vi er mere åbne end andre, og vi har ikke så mange seksuelle fordomme. Vi har ikke så mange tabuer, og vi kan godt have mange partnere, uden at der bliver set skævt til en, siger Katrine Berling.

Hun mener, at de mange skiftende partnere op gennem 20'erne og 30'erne er med til at klæde os på til at vælge den helt rigtige livsledsager.

- Jo ældre vi er, jo bedre kender vi os selv, og vi ved, hvad vi går efter. Det bliver lettere at finde en partner, som vil holde i længden, fordi vi vælger med omhu, når vi har mere livserfaring, siger Katrine Berling.

Relevante links:

Giv dit parforhold et sex-boost
https://imgix.femina.dk/legacy/media/7f6aaa9042794dd1a77b5253f7f08ad2.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/aa2434cdfdb64ba7b7712fed3cc527d6.jpg

Læs også