https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/marts/sexpartnereshprim.jpg
Kærlighed og sex

Har du haft flere sexpartnere end gennemsnittet?

5. marts 2014
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Danskere har flere sexpartnere i dag end tidligere, men dyrker samtidig mindre sex end nogensinde før. Paradoks? Nej, udtryk for moderne livsform, siger grundlægger af casual dating site.

Vi er fascinerede af film som Wolf of Wall Street og American Hustle - af deres euforiserende miks af manglende moral og uhæmmet livsnydelse, inkl. masser af sexpartnere. Og ifølge en helt ny undersøgelse fra casual dating sitet C-date.dk tyder det på, at vi danskere faktisk er gode til at udleve drømmen om mange sexpartnere. I undersøgelsen svarede størstedelen af deltagerne nemlig, at de havde haft over 10 partnere.

Mange sexpartnere - mindre sex

At tallet er dobbelt så højt som for en generation siden tyder på, at vi har efterlevet den opfordring, der ofte høres fra sexologer og terapeuter: at det - med psykoterapeuten Terje Nordbergs ord - er ok at være "nydelsesmenneske", og at det er tilladt at skelne mellem "sex for sjov og sex som udtryk for intimitet og nærhed". Men her kommer paradokset: For selvom vi har flere og flere sexpartnere, har vi åbenbart mindre og mindre sex med vores partner! Således har vi de seneste dage kunnet læse, at hvert 8. danske par - ifølge en ny Megafon-måling - nærmest ikke har sex længere! En yderst farlig tendens, advarer parterapeut Kasper Larsen i Politiken, fordi sex er det, der binder os sammen som par.


LÆS OGSÅ: Sexolog: Sådan får du bedre sex


Vi orker ikke at have sex med vores faste partner

Heinz Laumann, grundlæggeren af C-date.dk, ser dog modsætningen som udtryk for en moderne livsform:
"Det at vi på den ene side længes efter at udleve vores lidenskabelige side med flere partnere, men på den anden side faktisk ikke orker have det med den faste partner i dagligdagen, er jo en stor grund til, at vi nu ser alternative parforholdsformer som casual dating". Han fortsætter:

"Mange voksne singler har så travlt i dag med job, delebørn, fritidsinteresser og sociale aktiviteter, at de faktisk ikke har tid og overskud til et traditionelt, samboende forhold. Det afskrækker dem at skulle ind i et 10-årsprojekt med høje forventninger og involvering af familie og venner fra dag ét. Her er det langt nemmere at indgå et mere uforpligtende forhold til en person, de ofte også har noget tilfælles med og ikke bare er seksuelt tiltrukkede af. Et afklaret og voksent nydelsesforhold er en af de moderne parforholdsformer, flere og flere kan se sig selv i", siger Laumann.

Få gang i lysten!

Køb og download en samling af de hotteste og mest lystfulde erotiske noveller fra Tidens Kvinder. Det koster kun 20 kr, og du kan downloade med det samme!


Læs også