De sunde vaner der giver dig bedre sex
Kærlighed og sex

De sunde vaner der giver dig bedre sex

1. oktober 2013
af Lisbeth Madsen, NewsDesk
Foto: Shutterstock
Der er ikke meget, der virker mere motiverende for at dyrke motion end at blive lovet bedre sex. Men ikke desto mindre så er det et faktum, at sex oftere bliver bedre, når du er i god form.

Derfor giver motion dig bedre sex

På nyhedsmediet Prevention.com forklarer lægen Jennifer Landa, hvordan du under motion udskiller nogle af de samme hormoner som under sex, nemlig endorfiner, som er med til at øge din sexlyst. Derudover kan motion give dig en større udholdenhed i sengen, ligesom dine orgasmer kan føles kraftigere, forklarer lægen.

> Se hvilke sexstillinger der giver den bedste træning

Det skal du dyrke

Om du vælger konditionstræning eller styrketræning til at forbedre din præstation på lagnet må være et temperamentsspørgsmål, da begge dele virker. Men som i andre forbindelser så er det bedst med en kombination af de to træningsformer.

En helt tredje form for motion, der ifølge lægen har en særlig gunstig virkning på dit sexliv, er yoga. Kombinationen af afspænding, styrke, udstrækning med den dybe vejrtrækning som omdrejningspunkt er i flere århundrede blevet brugt ti l seksuel vækkelse, forklarer Jennifer Landa.

Yoga

Når du dyrker yoga, er formålet, at du skal fokusere på dine sanser og din vejrtrækning. Og meget af det foregår omkring dit center - dvs. kropsstammen og dermed også din bækkenbund. Yoga gør dig generelt mere sanselig og bedre til at være i nuet, også mens du har sex. Og derudover øger det også din styrke og din fleksibilitet, som bestemt også har en positiv indflydelse på sexlivet.

> Her er de yoga øvelser der bedst hjælper dit sexliv

Styrketræning

Styrketræning sætter gang i væksthormonerne, som igen sætter gang i produktionen af testosteron. Selvom dette betegnes som det mandlige kønshormon, så producerer kvinder også testosteron, og det er også med til at vække vores sexlyst. Lægen anbefaler, at du dyrker styrketræning to til tre gange om ugen.

Konditionstræning

Hvis du fx løber en tur, så begynder din krop at producere endorfiner, som får dit hjerte til at slå hurtigere og dit blod til at strømme gennem kroppen. Det vil også øge blodgennemstrømningen i dit underliv, som derfor kan være med til at øge sexlysten. Din forbedrede kondition vil desuden gøre, at du kan holde længere i sengen.

> Se hvor meget du forbrænder når du dyrker sex

Gør dit sexliv til 'sexercise'

Det er ikke kun alt det træning, du dyrker uden for soveværelset, der brænder kalorier og gør jeres lagengymnastik mere spændende. Hvis I gør noget ud af prøve nye stillinger og forsøger at holde så længe som muligt, før I giver efter for klimaks, så kan I snildt brænde 100 kalorier hver på at dyrke sex. Og så giver det også sexlivet et boost, at I gør noget andet, end I plejer.

Læs også