Yoga øvelser
Sundhed

Yoga øvelser kan hjælpe dit sexliv

13. oktober 2014
af Juliane Olsen, Alive.dk
Her får du 4 yoga øvelser som kan være med til at gøre dig mere bevidst om din krop og dermed give dig et bedre sexliv.

Synes du, at dit sexliv halter efter, at dine børn er kommet til verden, så er det tid til at tage fat i mere end blot bækkenbunds-øvelser. Med yoga-træning bliver du nemlig så bevidst om din krop, at du også vil opleve en effekt i soveværelset.

Yoga øvelser hjælper din bækkenbund

- Jeg har hørt mange sige, at deres sexliv er blevet bedre. Det kan være, fordi kvinder ikke har fået trænet bækkebunden op efter fødslen, og det kan især mærkes på evnen til at få orgasme, der bliver nedsat, siger underviser ved Yogakompagniet, Laila Tórsheim, der er uddannet gravidyogalærer, til Alive.dk.

LÆS OGSÅ: Få det optimale ud af løbeturen: Lav disse to yoga øvelser undervejs

Hun peger på, at yoga træner kropsbevidstheden og gør, at kvinderne efterfølgende bedre kan nyde sex, fordi de i højere grad mærker sig selv.

Yoga-stillinger, der forbedrer dit sexliv:

Hvis du vil have det fulde udbytte af programmet anbefaler Laila Tórsheim fra Yogakompagniet, at du laver det 3-5 gange om ugen over et par måneder. Så vil du mærke en radikal forbedring.

Liggende sommerfugl

Læg dig på ryggen, bøj benene og sæt fodsålerne mod hinanden og lad knæene falde ud til siden. Samtidig kan du lægge din hånd på kønsbenet og fokusere på at trække vejret, så vejrtrækningen kommer ned under kønsbenet. Lig sådan i 3-5 minutter. Stillingen afspænder underlivet, og du vil opleve en øget opmærksomhed i underlivet, der giver ny energi til dit sexliv. Det er ud fra den simple logik, at hvis du tilfører noget opmærksomhed, så vokser det også. På samme måde gælder det for dit underliv. Samtidig er det en afstressende og vitaliserende stilling.

SE OGSÅ: Knibeøvelser til bækkenbunden - se hvordan du gør her

Bækkenbundstræning - den fysiske og den energetiske

Læg dig på ryggen med fodsålerne i underlaget og knib sammen forneden, mens du tæller til 8. Derefter giv langsomt slip imens du tæller til 8. Gentag det 8 gange. Begynd herefter den mere "subtile" træning af skede-området ved at fokusere på forskellige energipunkter op igennem skeden. Forestil dig at der er 5 etager i skeden fra indgang til livmodermund, og at du fokuserer opmærksomheden på hver etage for en tid. Knib, masser og få fornemmelsen af, at din skede nærmest danser på hver etage. Start med at knibe lidt ved indgangen og holde den der, kør lidt længere op og knib der. Slut af ved livmodermunden. Øvelsen er mere subtil end en decideret bækkenbundsøvelse. Den forfiner opmærksomheden i skeden og giver et bedre energiflow i kropppen og i skeden, og øvelserne hjælper dig også til at mærke din lyst igen.

SE OGSÅ: Sexstillinger der virker (billedgalleri)

Stræk af psoas-musklen

Et godt tip er at lave en guidet kropsgennemgang, hvor du giver hele din krop opmærksomhed og nærvær og koncentrerer dig om de enkelte dele. Med en øget kropsbevidsthed, mere indre ro og nærvær, er du langt bedre i stand til at mærke din lyst til sex og give udtryk for hvad du kan lide og ikke lide.

Mange kvinder har smerter ved samleje. Det skyldes ofte spændinger i psoas-musklen, der er på overarbejde under fødsel og graviditet, og det er godt at få den strakt ud. Det gør du ved at tage lårene op mod maven og gribe fat i benene med hænderne, mens du samtidig trækker vejret dybt igennem. Hver gang du ånder ud fører du lårene tættere mod maven. Lad korsbenet blive i jorden, og husk, at det kan tage måneder med træning før lårene rører maven.

Stræk benene ud til siden

Sæt dig på en pude og stræk benene ud til siden, så du afspænder indersiden af låret og i underlivet. Hold ryggen ret og læn dig samtidig fremad med hver udånding, som om du vil have maven mod jorden. De fleste bevæger sig dog bare 1-2 centimeter frem. Hold stillingen op til 5 minutter med et dybt åndedræt. Øvelsen virker mod PMS, menstruationssmerter og stress samtidig med, at den afspænder underlivsområdet.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også