Gravid

SJOV VIDEO: Babyer danser stopdans med far

9. december 2014
af Søren Johannesen. Redigeret af Anne Romanelli
Foto: Youtube
Det her er nok noget af det mest nuttede, vi har set! To tvillingebabyer kopierer begge to farmands dansebevægelser fuldstændigt...

 Så bliver det vist ikke mere nuttet!

Denne fem år gamle video, som for tiden spreder sig hastigt på nettet, viser en far, der danser stopdans for sine små tvillinger, som ligger på gulvet foran ham. Og de er øjensynligt så opslugte af dansen, at de kopierer farmands bevægelser minutiøst.

Et redskab til læring

Ifølge avisen The San Francisco Globe er videoen med den nuttede dansefamilie et bevis på det, som forskerne kalder 'babyers fremmeste læringsværktøj' - nemlig evnen til at imitere.

Se også: SJOV VIDEO: Baby hurtigsnakker med far

- Babyer er fantastisk dygtige til at se på mennesker og er så at sige programmeret til at lære fra andre. Når babyer ser andre, aktiveres deres hjerner, forklarer Andrew Meltzoff, leder af University of Washingtons institut for læring og hjernevidenskab, til avisen.

Knytter sig til far

- Det har vist sig, at babyers hjerner er bygget op på en sådan måde, at de bliver direkte forbundet til andre mennesker, hvilket gør, at de imiterer og knytter sig socialt og følelsesmæssigt til de mennesker, de ser. Babyer kigger og ser sig selv, fortsætter hjerneforskeren.

Se også: SJOV VIDEO: Baby giver den gas på trommer

Evnen til at imitere andre er altså nøglen til at udvikle sig og lære en stribe færdigheder. Men alt det tænker disse to små babyer sikkert ikke over. De morer sig bare med farmand!

Se også:
Dreng vækker far - på hårdtslående måde!

Læs også