Members of the media work near a large screen showing a picture of convicted hospital nurse Lucy Letby, ahead of her sentencing, outside the Manchester Crown Court, in Manchester, Britain, August 21, 2023. REUTERS/Phil Noble
Samfund

Britisk sygeplejerske idømt livstid for at have slået flere spædbørn ihjel

21. august 2023
Af Nanna Niemann
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix
Den britiske sygeplejerske Lucy Letby er blevet dømt for at have slået syv spædbørn ihjel og forsøge at dræbe seks. Politiet frygter, at hun har gjort skade på langt flere spædbørn.

Lucy Letby, en britisk sygeplejerske, er mandag blevet idømt fængsel på livstid for drabet på syv spædbærn og for at forsøge at dræbe seks andre spædbørn. Det skriver The Guardian.

33-årige Lucy Letby skadede spædbørn ved at sprøjte luft ind i deres blod og maver, overfodre dem med mælk, fysisk skade dem og forgifte dem med insulin.

Hendes hensigt var at dræbe børnene, mens hun narrede sine kolleger til at tro, at der var en naturlig dødsårsag, hævdede anklageren under retssagen ifølge CNN.

I 2018 og 2019 blev hun arresteret to gange af politiet i forbindelse med deres efterforskning. Hun blev anholdt igen i november 2020. Retssagen mod hende blev indledt i oktober 2022.

Men politiet frygter, at hun i virkeligheden har gjort skade på et langt højere antal spædbørn end de 13 børn, hun er dømt for henholdsvis mord og mordforsøg på.

Eksperter har bedt politikorpset i Cheshire om at gennemgå journaler for over 4000 spædbørn, der er født på kvindehospitalet i Liverpool og hospitalet i Chester, hvor hun arbejdede, i perioden 2012 og 2015.

Læger blev bedt om at undskylde

Der blev slået alarm fra bekymrede læger på hospitalet i 2016, fordi de oplevede en stigning i antallet af spædbørn, der døde eller kollapsede.

Men bekymringerne om den øgede dødelighed blandt spædbørn i Lucy Letbys varetægt blev oprindeligt afvist af hospitalets ledelse.

I september 2016 indgav Lucy Letby sågar en klage, efter at hun blev flyttet fra hospitalets neonatalafdeling.

Det blev hun, efter at to trillinger døde og et andet spædbarn kollapsede tre dage i træk i juni 2016. Hun fik medhold i sin klage, og og lægerne blev bedt om at undskylde til hende skriftligt.

Fredag udgav ofrenes familier en fælles erklæring, der ifølge CNN lød:

"Retfærdigheden er sket, og sygeplejersken, der skulle have passet vores babyer, er blevet fundet skyldig i at skade dem. Men denne retfærdighed vil ikke fjerne den ekstreme smerte og vrede, som vi alle har oplevet. Vi er knuste, knuste, vrede og føler os følelsesløse."

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også