https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/gravid/2015/juni/ultralyd612.jpg
Gravid

Sådan 'bonder' du bedst med din baby i maven

30. juni 2015
af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
Som gravid er det naturligt, at man gerne vil skabe en tidlig tilknytning til sin baby, og mange bruger stemmen som middel. Men der er faktisk en bedre måde at ’bonde’ med sit ufødte barn end at snakke, synge eller læse højt for sin gravide mave.

Det har længe været en udbredt opfattelse, at lyd (snak, sang osv.) er den bedste måde at kommunikere og 'bonde' med sit ufødte barn. En ny undersøgelse fra University of Dundee i Skotland viser dog nu noget andet.

Her har forskere undersøgt 23 fostres reaktionsmønstre, når de blev 'udsat' for følgende tre scenarier:

1: Når mor læser højt for sin gravide mave
2: Når mor kærtegner sin gravide mave
3: Når mor slet ikke gør noget

Fostre reagerer mest ved kærtegn - og vil gerne 'give igen'

Forskerne nærstuderede ultralydsoptagelser af fostrene imens og kunne konkludere, at fostrene udviste den største reaktion (dvs. bevægede arme, hoved og mund mest) i det scenarie, hvor mor kærtegner sin mave.

Forklaringen på, at fostrene bevæger f.eks. deres arme mere, når mor kærtegener sin gravide mave, kan ifølge forskerne være, at barnet på sin egen måde forsøger at 'besvare' kærtegnene og række ud efter 'kilden' til dem.

Læs også:
Derfor rører folk ved gravide maver
Ny blodprøve kan afsløre Downs Syndrom
Din store bagdel er en fordel for dit foster
Gravid uge for uge - sådan udvikler dit foster sig

Se også:

Video: Se fosterudviklingen fra uge til uge (på under 2 minutter!)

Sådan kan du selv lytte til dit fosters hjertelyd og bevægelser - og optage lydene til evigt minde!

Med den populære 'AngelSounds' ultralydsmonitor kan I lytte til jeres ufødte barns hjertelyd og bevægelser - en fantastisk oplevelse for enhver kommende mor og far. Allerede fra 12. uge i graviditeten kan I med AngelSounds høre barnets hjertelyd, og der er også mulighed for at høre hvis barnet hikker, sparker mm. Med AngelSounds kan du også optage hjertelydene, så I (og jeres barn) kan lytte til de smukke lyde senere i livet, eller I kan sende optagelserne pr. e-mail til f.eks. bedsteforældre.

Køb AngelSounds ultralydmonitor her >>

Forebyggelse og behandling af strækmærker!

Strækmærker er noget, de fleste gravide frygter - og som de fleste desværre også kan nikke genkendende til. Beauté Pacifiques nye creme 'Scars&Stripes' anvendes til forebyggelse og behandling af ar og strækmærker. Cremen arbejder dybt i hudens lag med fire virksomme ingredienser, der på hver sin måde forebygger og reducerer rødmen og normaliserer den strukturforandring, som gør ar og strækmærker synlige. Scars&Stripes indeholder 3 forskellige aktive A-vitamin-estre, som forynger og blødgør huden.

Køb Scars&Stripes mod strækmærker her >>

Læs også