Prins Carl Philip og prinsesse Sofia
Gravid

Så er det officielt: Dét hedder den svenske prins!

21. april 2016
af Anne Romanelli
Sveriges konge, Carl Gustaf, har afsløret navnet på sit nye barnebarn, der kom til verden tirsdag aften. Se navnet her.

Bertil var storfavorit, da de svenske hofeksperter skulle gætte på navnet til landets nye prins, som blev født tirsdag kl. 18.28.

Det skyldes, at den nyfødtes far, Prins Carl Philip, var særdeles tæt knyttet til sin nu afdøde gudfar, Prins Bertil, og det var derfor ventet, at han ville opkalde sin førstefødte søn efter ham.

Her kan du købe søde træbogstaver med dit barns navn >>

Dét skal prinsen hedde

Og eksperterne gættede delvist rigtigt!

Den nye svenske prins får således ikke Bertil som sit første navn (tiltalenavnet), men til gengæld som det fjerde og sidste navn:

Prinsen skal hedde: Alexander Erik Hubertus Bertil

Det afslørede Sveriges konge, Carl Gustaf, i dag ved det såkaldte konsejl, som det svenske kongehus har tradition for at holde få dage efter de royale fødsler.

Her finder du søde accessories med barnets navn og fødselsdata >>

Navne fra både Carl Philips og Sofias familie

Prinsens første navn, Alexander, vurderes af svenske hofeksperter til 'bare' at være et navn, som forældreparret Sofia og Carl Philip godt selv kan lide. Navn nummer to, Erik, er navnet på Prinsesse Sofias far, mens det tredje navn, Hubertus, indgår i Kong Carl Gustafs navnerække, som er Carl Gustaf Folke Hubertus.

Se det første billede af prinsen og læs mere om fødslen her >>

Og det fjerde navn, Bertil, er altså en gestus til Carl Philips gudfar, Prins Bertil, som i øvrigt var den danske Dronning Ingrids bror.

Galleri: Royale babyer vises frem:

Læs også