Prins Karl Philip
Gravid

Her er favoritnavnet til den nye svenske prins

20. april 2016
af Anne Romanelli
Sverige har fået en ny prins, efter at Prinsesse Sofia tirsdag aften fødte en søn. Her er hofeksperternes bud på, hvad den nyfødte skal hedde.

I Sverige har man tradition for, at kongen ganske hurtigt efter de royale fødsler annoncerer de nyfødtes navne.

Her kan du købe søde træbogstaver med dit barns navn >>

Således kan vi også forvente, at Kong Carl Gustaf allerede i denne uge oplyser navnet på sit nye barnebarn, som kom til verden tirsdag aften, da Prinsesse Sofia fødte en søn.

Bertil er favoritnavn

Den korte ventetid forhindrer dog ikke eksperterne i forinden at komme med deres egne bud på, hvad den nyfødte prins skal hedde.

Nye tider: Disse navne kan snart blive de mest populære børnenavne

Og der er bred enighed om, at navnet Bertil bestemt er en mulighed – enten som det første navn (tiltalenavnet) eller et af de følgende navne.

Dét siger dit barns navn - om dig!.

Derfor skal han hedde Bertil

Det skyldes, at den nybagte far, Prins Carl Philip, var særdeles knyttet til sin gudfar, den nu afdøde Prins Bertil, og at han derfor tænkes at opkalde sin søn efter ham.

https://imgix.femina.dk/navn_1.jpg

Aftonbladet har talt med en række hofeksperter, som alle nævner Bertil som et sandsynligt navn til den nye prins.

Johanna Lejon, kongelig reporter på Svensk Damtidning, siger:

– Carl Philip og Prins Bertil stod hinanden meget nært, og derfor tror vi, at de vælger Bertil som tiltalenavn. Han testamenterade sit hus til Carl Philip. Når det gælder andetnavnet, tror vi på Erik efter Sofias far, Erik Hellqvist, men som også er et kongeligt navn. Jeg tror, at Carl Philip og Sofia synes, at det er vigtigt (at lægge sig op af det kongelige, red.), men samtidig vil de også gerne køre deres egen linje med et personligt præg, ligesom de gjorde til deres bryllup. Jeg tror ikke, at vi bliver overraskede, men måske for jeg lov at æde mine ord senere.

Unisex-navne: Disse navne er godkendte til begge køn

Roger Lundgren, chefredaktør på det royale magasin Kungliga, har dette bud:

– Prins Bertil var gudfar til Carl Philip, som heder Carl Philip Edmund Bertil. Kongens far, Gustaf Adolf blev kaldt for Edmund i familien, så jeg gætter på Bertil som tiltalenavn efterfulgt af Edmund og Gustaf. Det nye barn kommer næppe til at bestige den svenske trone, men traditioner er vigtige i den her familie, og sådan har det altid været.

5 gode råd når du vælger børnenavne

Buddet fra Aftonbladets hofekspert, Jenny Alexandersson, er:

– Bertil vil være fint som andetnavn, efter Carl Philips gudfar prins Bertil. De stod hinanden nært, og Carl Philip og Sofia skal jo bo i Prins Bertil og Prinsesse Lilians villa, Solbacken. Tiltalenavnet er sværere at gætte, men hvorfor ikke nogle af de kongelige navne som Wilhelm eller Wilhelm eller Carl Johan.

Dette pigenavn storhittede verden over i 2015

Journalist med speciale i kongehuset, Herman Lindqvist, siger:

– Jeg gætter på Erik Johan Gustaf Magnus. Det er slægtsnavne fra både Carl Philips og Sofias sider samt kongelige navne. Bertil, efter Prins Bertil, er også et muligt tredjenavn. Carl Philip og Sofia kan være friere end Kromprinsesse Victoria og Prins Daniel, eftersom førstnævntes barn er så langt fra tronen, men jeg tror stadig, at de er traditionelle og ikke flipper helt ud.

Dét hedder kendte kvinders børn

Læs også