Gravid

Foto storhitter: Mor tror hun skal have en pige - men så...

af Anne Romanelli 2. juni 2016
Man siger, at billeder fortæller mere end ord. Og det har nok aldrig været mere sandt end her!

Her på redaktionen var vi flade af grin, da vi så dette Instagram-billede af en mors chokerede ansigtsudtryk lige efter fødslen - hvor hun opdager, at hun ikke har fået en pige som forventet, men derimod en dreng!

Og vi er langt fra ikke de eneste, som synes, er hendes reaktion er intet mindre end genial.

Din morgenmad påvirker, hvilket køn du får

Billedet er gået verden rundt i såvel nyhedsmedier som på sociale medier, hvor adskillige brugere giver den nybagte mor sjove kommentarer med på vejen.   

Kvinden, der hedder Koto Nakamura og kommer fra Tasmanien, havde gennem hele sin graviditet fået at vide, at hun skulle have en pige - også efter ultralydsscanningerne.

Forsker: Dominerende kvinder føder drenge

Jokede med at det ville ske

Så det var naturligvis noget af en overraskelse, da hun fik en lille dreng i armene på fødestuen.

Til det australske website Kidspot.com fortæller fotografen bag billedet, Jessica Jackson, at jordemoderen under fødslen faktisk fortalte en historie om en kvinde, som netop fik at vide, at hendes baby var ét køn, men at hun så fødte det modsatte.

Kinesisk kalender: Venter jeg en dreng eller en pige?

- Vi grinte alle af det og sagde i sjov ’åh gud, tænk hvis det også sker for Koto. Men vi troede bestemt ikke, at det ville ske!, siger hun.

Bestem dit barns køn via sexstilling og samlejetidspunkt 

Koto og hendes mand, Sina, havde allerede valgt et navn til deres ‘datter’. Hun skulle hedde Hinata, og der stod også allerede en masse lyserøde gaver og ventede på hende i børneværelset.

Troede hun hørte forkert

Da Koto så fik at vide, at hun lige havde født en søn, troede hun, at hun havde hørt forkert.

Har du 2 drenge i forvejen, bliver næste barn nok også en dreng - eller hvad?

- Det udtryk, jeg fangede på billedet, var det øjeblik, hvor hun sagde ‘en dreng? Hører jeg rigtigt? Ikke en Hinata?, fortæller Jessica Jasckon, som understreger, at de nybagte forældre selvfølgelig også er overlykkelige over deres førstefødte søn.

Han skal i øvrigt hedde Taiga, som på japansk betyder ’stor og yndefuld'.

Her kan du købe søde træbogstaver med dit barns navn >>

20 myter - venter jeg en pige eller en dreng?:

gravid søvn

Myte 1: Hvis du foretrækker at sove på din venstre side, får du en dreng. Hvis du derimod helst vil sove på højre side, venter du en pige.

Myte 2: Hvis dine hænder er meget tørre under graviditeten, får du en dreng. Bløde hænder betyder derimod en pige.
Myte 3: Hvis en dreng i tumlingealderen (1-3 år) viser interesse for din gravide mave, venter du en pige. Ingen interesse indikerer, at du er gravid med en dreng.
Myte 4: Hvis du har stor trang til citroner under graviditeten, får du en pige.
Myte 5: Læg mærke til, hvordan du samler en nøgle op. Hvis du tager fat i nøglens runde ende, venter du en dreng. Hvis du derimod tager fat i nøglens lange ende, får du en pige. 
Myte 6: Hvis din alder og årstallet for undfangelsen begge er lige eller ulige tal, får du en pige. Hvis det derimod er ét lige tal og ét ulige tal, får du en dreng. 
gravid

Myte 7: Ræk dine hænder frem foran dig. Hvis du automatisk holder håndfalderne opad, venter du en pige. Nedad betyder derimod en dreng.

Myte 8: Et barn bliver samme køn som den af forældrene, der var mindst stresset under undfangelsen. 
Myte 9: Hvis dit højre bryst er større end det venstre under graviditeten, får du en pige. Hvis det venstre er størst, venter du en dreng. 
Myte 10: Hvis du som gravid drømmer, at du venter en pige, får du en dreng - og omvendt.
Myte 11: Spis noget hvidløg. Hvis du kommer til at lugte meget af det, venter du en dreng. Ingen lugt indikerer, at du får en pige. 
Myte 12: Hvis din graviditet giver dig meget uren hud/acne, kan du forvente at få en pige.
Myte 13: Du kan også forvente at få en pige, hvis du tager meget på i ansigtet under din graviditet.
Myte 14: Hvis du synes, at din graviditet gør dig meget klodset i dine bevægelser, er det sikkert fordi, du venter en dreng. Er du derimod en yndefuld gravid, får du en pige.
Myte 15: Hvis du lider af ekstrem kvalme under din graviditet, får du sandsynligvis en pige.
Myte 16: Har du stor trang til saltet mad, venter du en dreng. Har du mere lyst til søde sager, får du derimod en pige.
Myte 17: Har du store humørsvingninger under din graviditet, får du en pige.
Myte 18: Dingl en kæde med vedhæng over din håndflade. Hvis kæden svinger frem og tilbage, venter du en dreng. Hvis den svinger rundt i en cirkel, venter du en pige.
Myte 19: Kig på din gravide mave. Du venter en dreng hvis maven sidder lavt, eller hvis al vægten sidder fremad. Du venter en pige, hvis maven sidder højt, eller hvis vægten er mere fordelt rundt om livet.
Myte 20: Mørke brystvorter, når du er gravid, er tegn på, at du venter en dreng. Se også her, hvad den kinesiske kalender forudsiger om dit barns køn