Morgenmad
Gravid

Din morgenmad påvirker, hvilket køn du får

17. maj 2016
af Anne Romanelli
Engelske forskere har fundet en sammenhæng mellem barnets køn og den morgenmad, som moderen indtager på undfangelsestidspunktet.

Om et barn bliver en pige eller en dreng, afgør den sædcelle, som først når frem til og befrugter ægget i livmoderen. En sædcelle med et Y-kromosom bliver til en dreng, og en sædcelle med et X-kromosom bliver til en pige.

Men ifølge forskere fra Exeter University i England kan man påvirke forholdene for sædcellerne, så de er mere gunstige for enten dem med Y- eller X-kromosomer.

På den måde kan man altså også påvirke, hvilke sædceller der har de bedste betingelser for at nå frem til æggene - og dermed har man mulighed for at øge sandsynligheden for at få enten en pige eller en dreng, konkluderer de.

Morgenmaden kan påvirke kønnet

Forskerne har således fundet ud af, at der er større sandsynlighed for få en dreng, hvis kvinden i perioden op til undfangelsestidspunktet spiser en stor portion morgenmad hver morgen – og helst cornflakes eller lignende kornprodukter.

Forsker: Dominerende kvinder føder drenge

Hvis du derimod gerne vil have en pige, kan du øge dine chancer for dét ved at droppe morgenmaden og generelt spise mindre, konkluderer de ifølge Daily Mail.

Forskerne interviewede i alt 740 gravide om deres spisevaner og opdagede, at kvinderne, som spiste en god portion morgenmad hver dag omkring undfangelsestidspunktet, fik en dreng i 59 procent af tilfældene. Omvendt var der kun 43 procent, som fik en dreng, hvis de helt havde droppet morgenmaden i perioden op til deres graviditet.

Samlet kalorieindtag påvirker også barnets køn

Også det samlede daglige kalorieindtag op til graviditeten lader til at have en effekt på barnets køn, mener forskerne. De inddelte således kvinderne i grupper på baggrund af deres gennemsnitlige kalorieindtag.

Kinesisk kalender: Venter jeg en dreng eller en pige?

Og det viste sig, at de kvinder, som indtog flest kalorier (2.250 om dagen), fik en dreng i 56 procent af tilfældene. Kvinderne, som spiste færrest kalorier (1.750 om dagen), fik til sammenligning en dreng i 45 procent af tilfældene.

Kosten kan påvirke forhold for sædcellerne

Forskerne mener, at kosten kan påvirke surheden i kvindens krop på undfangelsestidspunktet, og at det igen kan påvirke, om det er drenge- eller pigesædceller, som kan klare sig bedst i dette miljø.

Bestem dit barns køn via sexstilling og samlejetidspunkt

De understreger, at det ikke betyder, at man skal vælte sig i f.eks. smør og fløde, hvis man ønsker sig en dreng – for på den måde at få flere kalorier.

Ingen af kvinderne i undersøgelsen var nemlig overvægtige, påpeger forskerne.

Har du 2 drenge i forvejen, bliver næste barn nok også en dreng - eller hvad?

20 myter - venter jeg en pige eller en dreng?

Læs også