Gravid

Din morgenmad påvirker, hvilket køn du får

af Anne Romanelli 17. maj 2016
Engelske forskere har fundet en sammenhæng mellem barnets køn og den morgenmad, som moderen indtager på undfangelsestidspunktet.

Om et barn bliver en pige eller en dreng, afgør den sædcelle, som først når frem til og befrugter ægget i livmoderen. En sædcelle med et Y-kromosom bliver til en dreng, og en sædcelle med et X-kromosom bliver til en pige.

Men ifølge forskere fra Exeter University i England kan man påvirke forholdene for sædcellerne, så de er mere gunstige for enten dem med Y- eller X-kromosomer.

På den måde kan man altså også påvirke, hvilke sædceller der har de bedste betingelser for at nå frem til æggene - og dermed har man mulighed for at øge sandsynligheden for at få enten en pige eller en dreng, konkluderer de.

Morgenmaden kan påvirke kønnet

Forskerne har således fundet ud af, at der er større sandsynlighed for få en dreng, hvis kvinden i perioden op til undfangelsestidspunktet spiser en stor portion morgenmad hver morgen – og helst cornflakes eller lignende kornprodukter.

Forsker: Dominerende kvinder føder drenge

Hvis du derimod gerne vil have en pige, kan du øge dine chancer for dét ved at droppe morgenmaden og generelt spise mindre, konkluderer de ifølge Daily Mail

 

Forskerne interviewede i alt 740 gravide om deres spisevaner og opdagede, at kvinderne, som spiste en god portion morgenmad hver dag omkring undfangelsestidspunktet, fik en dreng i 59 procent af tilfældene. Omvendt var der kun 43 procent, som fik en dreng, hvis de helt havde droppet morgenmaden i perioden op til deres graviditet. 

Samlet kalorieindtag påvirker også barnets køn

Også det samlede daglige kalorieindtag op til graviditeten lader til at have en effekt på barnets køn, mener forskerne. De inddelte således kvinderne i grupper på baggrund af deres gennemsnitlige kalorieindtag.

Kinesisk kalender: Venter jeg en dreng eller en pige?

Og det viste sig, at de kvinder, som indtog flest kalorier (2.250 om dagen), fik en dreng i 56 procent af tilfældene. Kvinderne, som spiste færrest kalorier (1.750 om dagen), fik til sammenligning en dreng i 45 procent af tilfældene. 

Kosten kan påvirke forhold for sædcellerne 

Forskerne mener, at kosten kan påvirke surheden i kvindens krop på undfangelsestidspunktet, og at det igen kan påvirke, om det er drenge- eller pigesædceller, som kan klare sig bedst i dette miljø.

Bestem dit barns køn via sexstilling og samlejetidspunkt 

De understreger, at det ikke betyder, at man skal vælte sig i f.eks. smør og fløde, hvis man ønsker sig en dreng – for på den måde at få flere kalorier.

Ingen af kvinderne i undersøgelsen var nemlig overvægtige, påpeger forskerne.

Har du 2 drenge i forvejen, bliver næste barn nok også en dreng - eller hvad?

20 myter - venter jeg en pige eller en dreng?

gravid søvn

Myte 1: Hvis du foretrækker at sove på din venstre side, får du en dreng. Hvis du derimod helst vil sove på højre side, venter du en pige.

Myte 2: Hvis dine hænder er meget tørre under graviditeten, får du en dreng. Bløde hænder betyder derimod en pige.
Myte 3: Hvis en dreng i tumlingealderen (1-3 år) viser interesse for din gravide mave, venter du en pige. Ingen interesse indikerer, at du er gravid med en dreng.
Myte 4: Hvis du har stor trang til citroner under graviditeten, får du en pige.
Myte 5: Læg mærke til, hvordan du samler en nøgle op. Hvis du tager fat i nøglens runde ende, venter du en dreng. Hvis du derimod tager fat i nøglens lange ende, får du en pige. 
Myte 6: Hvis din alder og årstallet for undfangelsen begge er lige eller ulige tal, får du en pige. Hvis det derimod er ét lige tal og ét ulige tal, får du en dreng. 
gravid

Myte 7: Ræk dine hænder frem foran dig. Hvis du automatisk holder håndfalderne opad, venter du en pige. Nedad betyder derimod en dreng.

Myte 8: Et barn bliver samme køn som den af forældrene, der var mindst stresset under undfangelsen. 
Myte 9: Hvis dit højre bryst er større end det venstre under graviditeten, får du en pige. Hvis det venstre er størst, venter du en dreng. 
Myte 10: Hvis du som gravid drømmer, at du venter en pige, får du en dreng - og omvendt.
Myte 11: Spis noget hvidløg. Hvis du kommer til at lugte meget af det, venter du en dreng. Ingen lugt indikerer, at du får en pige. 
Myte 12: Hvis din graviditet giver dig meget uren hud/acne, kan du forvente at få en pige.
Myte 13: Du kan også forvente at få en pige, hvis du tager meget på i ansigtet under din graviditet.
Myte 14: Hvis du synes, at din graviditet gør dig meget klodset i dine bevægelser, er det sikkert fordi, du venter en dreng. Er du derimod en yndefuld gravid, får du en pige.
Myte 15: Hvis du lider af ekstrem kvalme under din graviditet, får du sandsynligvis en pige.
Myte 16: Har du stor trang til saltet mad, venter du en dreng. Har du mere lyst til søde sager, får du derimod en pige.
Myte 17: Har du store humørsvingninger under din graviditet, får du en pige.
Myte 18: Dingl en kæde med vedhæng over din håndflade. Hvis kæden svinger frem og tilbage, venter du en dreng. Hvis den svinger rundt i en cirkel, venter du en pige.
Myte 19: Kig på din gravide mave. Du venter en dreng hvis maven sidder lavt, eller hvis al vægten sidder fremad. Du venter en pige, hvis maven sidder højt, eller hvis vægten er mere fordelt rundt om livet.
Myte 20: Mørke brystvorter, når du er gravid, er tegn på, at du venter en dreng. Se også her, hvad den kinesiske kalender forudsiger om dit barns køn