Gravid

Babyudstyr - need to have og nice to have

2. april 2013
af Sabine Lemire og Dorte Bruun Rasmussen
Foto: PR, Martin
Der er ting, som det er nødvendigt at anskaffe sig til barnet, og ting som det kan være meget rart at have. Mama hjælper dig med at skelne mellem need to have og nice to have

I behøver ikke støvsuge hele forretningen for udstyr, tøj og andet gear til baby fra begyndelsen. Begynd med at købe det absolut nødvendige, nyt eller brugt, og se så hvad der ellers er råd til.

Lån udstyr
35 procent af nybagte forældre køber babyudstyr, som de slet ikke får brugt. Det viser en undersøgelse foretaget af Forbrugerstyrelsen. Hvis I er i tvivl, om I har behov for et bestemt produkt, så vent med at købe det, til baby er kommet. Hvis I har mulighed for det, kan I også låne det et par dage af en anden børnefamilie, inden I køber det.

Læs også: Skab en sikker pusleplads

Tip køb brugt

Der er rigtig meget babytøj til babys første leveår, som man kan finde i fin stand, relativt ubrugt og til en god pris. Baby vokser så hurtigt det første år, at tøjet ikke når at blive slidt. Hvis I planlægger at få flere børn, kan I spare en del ved at købe god kvalitet, der holder til flere børn - specielt de første år.

En god startpakke tøj:
Seks til otte bodystockings, to natdragter, fem-seks sparkedragter, fire langærmede bluser, fire-fem par sokker, let trøje, ulden trøje, hue, futter, jakke til de kølige sensommerdage, flyverdragt til den kommende vinter.

Læs også: Vælg den rigtige barnevogn

Pleje:
Puslepude, pusletaske eller praktisk og rummelig taske, babybadekar, fade til vask af hoved og hale, engangsvaskeklude, engangsbleer, blespand, 10 stofbleer, neglesaks, tættekam til forebyggelse af arp, sikkerhedsvatpinde, eventuelt mild og uparfumeret sæbe og badeolie, termometer.

Udstyr:
Seng, barnevogn, autostol (hvis I har bil), regnslag og fluenet til barnevognen, to sæt sengetøj, babydyne, babytæppe.

Læs også: Så billigt er babyudstyr

Læs også